Vestas og Dong er blandt verdens mest grønne virksomheder

17. august 2016 kl. 12:281
Vestas og Dong er blandt verdens mest grønne virksomheder
Vestas Wind System rangerer på en syvendeplads over verdens mest grønne virksomheder. Her ses opførelsen af Vestas' multirotormølle ved Risø. Illustration: Vestas Wind Systems.
Vestas Wind Systems og DONG Energy scorer høje placeringer på rangliste over verdens mest grønne virksomheder. Listen rangerer virksomheder, efter hvor store indtægter de har på aktiviteter baseret på grøn energi, og her klarer de to virksomheder sig godt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ser man på verdens førende inden for brug af grøn energi, klarer Vestas Wind System og DONG Energy sig utroligt godt. De to virksomheder placerer sig henholdsvis på en syvende- og en ellevteplads på en ny rangliste over verdens 200 mest klimavenlige virksomheder.

Det fremgår af Clean200, som blev offentliggjort den 15. august, og som den første rapport af sin slags vurderer virksomheder efter deres grønne aktiviteter. Clean200 rangerer således virksomheder ud fra deres samlede grønne indtægter vurderet ud fra Bloomberg New Energy Finance-kriterier.

Læs også: Endnu en stor norsk ordre til Vestas

Listen er udarbejdet af As You Sow og Corporate Knights og inkluderer kun virksomheder, der har en årlig omsætning på mere end én milliard US dollars og samtidig har mere end ti procent af deres indtægter fra aktiviteter baseret på grøn energi. Og her klarer de to dansk funderet virksomheder sig godt.

Kinesiske og amerikanske virksomheder dominerer

Øverst på listen findes Toyota Motors, som bliver efterfulgt af Siemens AG-REG og Johnsons Control. Ser man på den samlede liste, er det de kinesiske og amerikanske virksomheder, som fylder. Ud af de 200 virksomheder er 66 kinesiske og 40 amerikanske. Blandt de rangerede virksomheder har mere end 70 indtægter, som overvejende stammer fra aktiviteter baseret på grøn energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Siemens opkøber konkurrent og overhaler Vestas

Clean200-listen kan ses som modstykke til Carbon Underground 200, der rangerer virksomheder, som ejer brændstofreserver og baserer deres aktiviteter på fossilt brændstof, ud fra virksomhedernes potentielle CO2-udslip. I rapporten Carbon Clean 200, hvor Clean200-listen bliver præsenteret, sammenlignes virksomhederne fra de to lister. Et af de væsentligste resultater er, at virksomhederne fra Clean200 har opnået et tre gange så stort årligt afkast end virksomhederne fra Carbon Underground 200 over de seneste ti år.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
17. august 2016 kl. 14:13

virksomheder, der har en årlig markedsværdi

Man kunne måske godt beregne Samlet_Årligt_Marked x Markedsandel, og kalde det markedsværdi, men jeg synes nu nærmere markedsværdien af et firma er den pris firmaet kan sælges for, og sådan en har man vel ikke på årsbasis?