Vestas nedlægger central afdeling og fyrer 70 eksperter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vestas nedlægger central afdeling og fyrer 70 eksperter

Varslingen om 3.000 fyringer i Vestas er i gang med at blive eksekveret. Mandag lukkede vindmøllegiganten tilsyneladende den første centrale division ned på hovedkvarteret i Randers, hvilket har sendt 70 eksperter på gaden.

Det var afdelingen Vestas Excellence, der hastigt blev lukket ned, og ifølge ledelsen, som ifølge Børsen har prøvet at holde manøvren hemmelig, er denne lukning blot den første i en serie af omkostningsbesparende tiltag.

Vestas Excellence er den afdeling, der skal sikre koncernens konkurrencedygtighed mod blandt andre General Electric. Derfor siger en anonym kilde til Børsen, at det virker som en desperat handling, der udelukkende vil tjene det formål at sende eksperterne lige i armene på konkurrenterne.

Excellence blev oprettet i 2008 og havde til formål at løse udfordringer i koncernen og blev en central del af virksomheden. Den havde blandt andet til opgave at styre underleverandører og sikre kvalitet og globalisering af Vestas' produkter.

Årsagen til lukningen skulle være, at opgaverne er fuldført, selv om interne kilder siger, at der er mange større projekter, der stadig hænger i bremsen.

De 70 Excellence-medarbejdere var en del af de 568 fyringer, som skulle ske i hovedkvarteret og forsknings- og udviklingsafdelingerne i Randers og Århus.

I en e-mail har pressechefen Michael Holm bekræftet lukningen over for Børsen, og her skriver han, at lukningen er en del af den tilpasning, der blev annonceret for nylig, og at virksomheden er stærkt repræsenteret på udviklings- og globaliseringsfronten i Europa, USA og Kina.

Dokumentation

Artikel i Børsen (kræver abonnement)

Kommentarer (3)

kender 2 af dem, og der har vestas dummet sig, de har begge meget detalj oplysninger som nu kommer konkurr til gode for en god ansætt kontrakt. ikke smart

  • 0
  • 0

kender 2 af dem, og der har vestas dummet sig, de har begge meget detalj oplysninger som nu kommer konkurr til gode for en god ansætt kontrakt. ikke smart

Her forudsætter vi at konkurrenterne har penge til at ansætte dem. Og har de, så kan jeg give dig ret.

  • 0
  • 0

De er velkomne til at sende deres CV til undertegnede, så må vi jo se på det.

Lasse Vejrup Ibsen
DEIF Wind Power Technology (DEIF A/S)
Department Manager, Model-based Design and Simulation
Dir.: +45 3010 3171

lvi@deif.com

Frisenborgvej 33 Forskerparken 10
DK-7800 Skive DK-5230 Odense M

Tel.: +45 9614 9614
Fax: +45 9614 9615
www.deifwindpower.com

  • 0
  • 0