Vestas indleder samarbejde med ambitiøs batteriproducent

15. december 2017 kl. 13:4211
Vestas indleder samarbejde med ambitiøs batteriproducent
Illustration: Vestas.
Sammen med batteriproducenten Northvolt vil Vestas udvikle konkurrencedygtige hybrid-oplagringsløsninger til vindmøller, baseret på lithium-ion-batteriplatformen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vindmølleproducenten Vestas og batteriproducent Northvolt vil arbejde sammen om at udvikle en lithium-ion-batteriplatform til Vestas vindkraftkraftværker.

Læs også: Vestas skal bygge australsk hybridanlæg i kraftværks-størrelse

Ifølge en pressemeddelelse investerer Vestas 75 mio. kroner i den indledende fase af partnerskabet.

Northvolt, der ledes af en tidligere Tesla-topfigur, blev grundlagt i 2016 og vil opbygge verdens grønneste batteri med et minimalt CO2-fodaftryk og virkelig høje ambitioner for genanvendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden har også planer om at bygge en elbil-batterifabrik i Sverige.

Læs også: Europas største elbilbatterifabrik bygges i Tyskland

Fælles mål og platform

Ifølge Vestas' teknologidirektør, Anders Vedel, vil samarbejdet med Northvolt gøre det muligt for Vestas at definere, udfordre og forbedre batterilagringstilbuddet til kunder, der har brug for hybrid- og opbevaringsløsninger:

»Vestas og Northvolt har fælles formål og en strategisk platform, der vil understøtte vores mål om at udvide vores viden på batteriområdet. Et område, der får voksende betydning for vedvarende energi og det samlede elmarked,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret sigter de to virksomheder mod at skabe og optimere et koncept for at integrere batterilagringsløsninger i vindmøller for at kunne forudsige produktionen, forbedre netstabiliteten og kunne overholde nye netkrav.

Samtidig vil man udvikle og optimere styresystemer, der kan integrere batterilagringssystemer med andre vedvarende energiteknologier.

Batterier til energilagring vokser

Prisen på batterier har traditionelt været for høje til en bred anvendelse, men anvendelse af ​​batterier til energilagring forventes at stige dramatisk, når omkostningerne falder, og dermed gøre vedvarende energi med energilagring til en mere attraktiv forretning end traditionelle fossile brændstoffer.

Samarbejdet mellem de to virksomheder har også til formål at udvikle datastyringssystemer til data i realtid og sikre integration og løbende optimering af det samlede produktdesign og produktets levetid.

I løbet af de næste syv år vil partnerskabet bidrage til det fælles udviklingsprojekt gennem en kombination af dedikeret personale, projektressourcer og fælles udviklingsindsats.

For at understøtte den indledende fase af partnerskabet investerer Vestas 75 mio. kr. i fælles F&U og produktudvikling samt etablering af et forskningslaboratorium hos Northvolt.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
19. december 2017 kl. 10:47

Hej Rolf, Jeg har lige logget mig på for at kritisere valget af litium-ion løsninger ... mig bekendt .. stråler den løsning pga litiums ubetydelige vægt som gør dem oplagte til transport. Når batterier ved mølleparker kan være stationære må der være mange andre og måske mere oplagte løsninger.

  • så det er befriende at læse dit indlæg -
8
16. december 2017 kl. 17:08

Så ville de ikke fokuserer på lithium-ion teknologi til det formål.

Natrium teknologien er langt mere lovende og er langt mere egnet til dette formål, specielt når man skal skalerer det op i den skala vi snakker om til energilagring.

Lithium teknologien vil aldrig kunne blive "grønnere" end natrium teknologien, hvor teknologien allerede er udviklet godt nok til den netop er egnet til dette formål Vestas har brug for. Lithium-ion giver god mening til transport, grundet den høje energidensitet. Men natrium er faktor 1000 gange billigere end lithium, og kræver langt fa den samme energi at udvinde, og nok er energidensiteten lavere end lithium-ion teknologien, men natrium-ion batterier kan langt bedre tåle dybe afladninger og peak belastninger samt siges også at have længere levetid og er mere sikker(også relevant da man ikke ønsker en termisk kædereaktion i et stort multiMWh energilager) osv.

Her lidt om et start-up af natrium batterier:

https://phys.org/news/2017-11-start-up-aims-sodium-ion-batteries.html

6
16. december 2017 kl. 13:53

tja de kan vel ikke have oparbejdet samme gæld som Tesla på kun 2 år

Hvis Northvolt vil bygge en fabrik vil de også oparbejde gæld. Det er ikke så let at skalere en hypermoderne batteriproduktion fra 2 mand i en lokal garage og op til GWh/år produktion. Man skal starte stort nok til, at Vestas gider at snakke med dig.

Tesla kører i den grad på overdrive med væksten og investerer til højre og venstre, og det må gøre ondt i pengepungen, men jeg tror altså ikke deres investorbagland er interesserede i at tabe den ledende elbilfabrikant med stærkt stigende omsætning på gulvet.

5
16. december 2017 kl. 06:42

tja de kan vel ikke have oparbejdet samme gæld som Tesla på kun 2 år eller have lanceret så mange produkter der først kommer om flere år så på den konto er de vel mere stabile end Tesla

2
15. december 2017 kl. 22:51

Hvad er Northvolt? Der er ingen produkter til salg på deres hjemmeside? Der nævnes meget store investeringer, men som med mange andre batteriproducenter, sker der først noget fysisk om mange år. Vestas bør ikke vente, men indlede samarbejde med nogen som kan levere NU, fx Tesla.

1
15. december 2017 kl. 19:29

Held og lykke med det. Men gerne flere faktuelle opl.