Verdens største solkraftværk på vej i Californien

400.000 husstande i Californien kan se frem til at få elektriciteten til aircondition-anlægget, kaffemaskinen og køleskabet fra et kommende solkraftanlæg i Mojaveørkenen.

Det er det amerikanske Pacific Gas and Electric Company, PG&E, der i slutningen af juli underskrev aftale om af køb bæredygtig energi fra det gigantiske solkraftværk, som opføres af det israelske firma Solel.

Gennem de sidste tyve år har Solel bygget og drevet solkraftværker under Mojave-ørkenens stærke sol, og selskabet producerer i øjeblikket 354 MW elektricitet, oplyser solarbuzz.com.

Efter planen skal den nye anlæg, der vil dække et areal på lige over 23 kvadratkilometer og have 1,2 millioner spejle, kobles til nettet i 2011.

PG&E er et af USA mest aggressive selskaber i jagten på bæredygtig energi og målet er at 20 procent af produktionen skal komme fra vedvarende energikilder i 2010.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Artiklen er særdeles overfladisk. Oplysninger om arealet, effekten og ordet "spejle" afslører ikke, om det er et solcelleanlæg ... eller om der produceres damp i rør, der opvarmes vha de nævnte spejle. Kender man firmaet "Solel", ved man vel, hvad de benytter? Af tallene er det let at beregne, at virkningsgraden er ca. 2,4 % - forstået som den del af den indstrålede sol-effekt, der bliver til elektrisk effekt. Forudsætter man, at halvdelen af arealet er servicearealer, bliver virkningsgraden 4,8 %. - Det er ikke imponerende, da billige solceller vel i vore dage ligger på omkring 12-15 %. Det bliver nogle dyre kilowattimer!

  • 0
  • 0

der er så vidt jeg ved tale om et anlæg hvor en arbejdsvæske varmes op ved hjælp af spejle for derefter at drive et klassisk termisk kraftværk.

Til områder som Mojave ørkenen er et sådan anlæg sandsynligvis en hel del billigere end et solcelleanlæg.

Poul-Henning

  • 0
  • 0

Der er rigtignok ikke nogen imponerende virkningsgrad, men på den anden side er indstrålingen jo heller ikke 1000 W/m2 hele tiden. Gennemsnittet er væsentlig lavere, så mon ikke den reelle virkningsgrad ift. indstrålet effekt er en del højere end de 2,4% (eler 4,8% for den sags skyld)?

Mvh Jesper

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten