Verdens største olierensningsskib sejler nu til Golfen

Den nybyggede taiwanske supertanker "A Whale" er nu sejlet til Den Mexicanske Golf for at deltage i oprydningsarbejdet efter det massive olielæk, der har været i gang i over to måneder.

Det er Taiwan Maritime Transport med direktør Nobu Su i spidsen, der har ombygget det store transportskib til et olierensningsfartøj, som ifølge direktøren selv kan rense op mod 500.000 tønder forurenet vand om dagen.

Med stor selvtillid har rederidirektøren derfor tanket fartøjet og begivet sig af sted - tilsyneladende inden en aftale var på plads med de amerikanske myndigheder.

12 renseventiler i hver side

Skibet blev bygget for et halvt år siden i Sydkorea til at transportere olie og jern, men er nu blevet modificeret til rensningsfartøj ved at montere 12 ventiler på hver side, der kan tage vandet ind. Herefter bliver olien separeret fra vandet og ført videre til et andet fartøj, mens det klarere vand bliver pumpet ud igen.

Ventilerne er ca. fem meter lange, og skibet er bygget til at arbejde 32-80 km fra kystlinjen.

Mangler tilladelse

Skibet er 250 meter langt, 60 meter bredt og 10 etager højt og befinder sig allerede i Golfen, men det er stadig usikkert, hvorvidt tankeren kan udføre jobbet, da det endnu ikke er afprøvet.

Desuden er der, ifølge de amerikanske nyhedssites The Huffington Post og Daily Press stadig en masse diskussioner og papirarbejde omkring at få sat tankeren i sving, da den endnu ikke er fundet tilstrækkeligt testet.

Det vand som tankeren leder tilbage i Golfen er heller ikke helt renset, hvilket vil kræve tilladelse fra myndighederne - foruden tilladelse til overhovedet at befinde sig i amerikansk farvand.

Ifølge nyhedsbureauet AP bliver det kystbevogtningen, der får det sidste ord, men det forventes, at der vil blive givet tilladelse på grund af den vanskelige situation, selv om BP endnu ikke kender regningen for missionen.

Lige nu vil der formentlig ikke ske det helt store, da orkanen Alex har sat en stopper for arbejdet i Golfen. Med en hastighed på 155 km/h er Alex blevet til en kategori-2-orkan og arbejdet i Golfen er foreløbig indstillet.

Dokumentation

Læs mere om A Whale
Læs artikel i Huffington Post
Læs artikel af Daily Press

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hollænderne tilbød straks at hjælpe med ekspertise og grej hvilken blev afslået, en af hurdlerne var:

"Nearly oil-free isn't good enough for the U.S. regulators, who have a standard of 15 parts per million - if water isn't at least 99.9985% pure, it may not be returned to the Gulf of Mexico."

Nogle vil bare ikke have hjælp...

Vh Troels

  • 0
  • 0

En afslappet Bill Clinton om The Well from Hell, BP, bottom kill, blasting the bastard, Obamas empati m.m, 6m59s well spend imho

Direct video link: http://www.youtube.com/watch?v=kKbX0N3pUs4...

Snippet fra theoildrum, og som altid er der masser af info i debatten nedenunder http://www.theoildrum.com/node/6689

Jeg undrer mig lidt over at man vover at anbore så tæt på kilden - er det virkelig nødvendigt med så tung en streng af boremudder for at stoppe flowet?

..eller er man bange for at boringen skal lække pga. slitage fra det høje flow?

..eller er der allerede læk og dermed risiko for at boringen kolapser med bop og det hele?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten