Verdens største modeljernbane: 930 tog, 8.000 biler og 215.000 figurer
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Verdens største modeljernbane: 930 tog, 8.000 biler og 215.000 figurer

Verdens største modelbane Miniatur Wunderland i Hamborg er blevet endnu større. Nu er den blandt andet udvidet med en lufthavn med masser af fly, der letter og lander samt alskens aktivitet på landjorden.

Lufthavnen er, som resten af det 1.300 m2 store modelanlæg, spækket med elektronik, servostyring og LED-lamper. Miniaturelandet er angiveligt Hamborgs største turitsattraktion og har omkring 1 mio. besøgende om året.

Indtil nu har det taget 500.000 mandetimer at skabe de otte 'lande', der er forbundet med 13.000 meter modeljernbane.

Læs også: Tag med på en kigger: Verdens største modelbane

Anlægsomkostningerne anslås til over 85 mio. kr., men så er der også blevet plads til 930 modeltog, 8.000 biler, 3.600 bygninger og 215.000 figurer. Figurerne har i øvrigt travlt med alt fra at være tilskuere til koncert, slukke ildebrand på det lokale slot, ligge døde i vandløb eller som Pippi at have travlt med at løfte sin hest.

Der er masser af detaljer at bruge tid på i det enorme landskab, der, når det er færdigt i 2020, vil dække et areal på 2.300 m2 og de 1.300 tog vil have 20 km skinner til deres rådighed.

En dag i miniatureverdenen varer 15 minutter, hvorefter skumringen og natten tager over med over 300.000 individuelt kontrollerede LED-lamper skal give den helt rigtige atmosfære og stemning.

Se den officielle præsentationsvideo 2012 her (tryk F5, hvis videoen ikke kommer frem):

Det er flot og så ser man gerne igennem fingre med at 'Storebæltsbroen' forbinder Jylland og Norge.

Er et (eller flere) besøg værd og tag bare hustruen med.

  • 1
  • 0

Det kan klart anbefales at köre forbi.
Jeg besögte det i Januar, og var vildt imponeret. Man kan sagtens faa 3-4 timer til at gaa. Selvom man ikke er direkte interesseret i model jernbaner.

Alene lufthavnen har de brugt omkring 3 millioner euro paa at bygge.
De udvider nästen hvert aar, pt er de igang med at bygge "Italien".
(Som Steen skriver, saa skal man ikke tänke alt for meget over hvor de forskellige lande er forbundet. Det hänger ikke helt sammen med virkeligheden)

  • 1
  • 0

Et vigtigt råd er forud at studere prognosen for ventetid (kø ved kassen) per dato samt muligheden for at reservere sin ankomsttid (gyldig en time) til udstillingen uden kø. Oplevelsen er bestemt størst, når der ikke er fuldt hus af besøgende, fx. sidst på dagen og om aftenen og udenfor tyske skoleferier. Et besøg kan varmt anbefales hele familien, men bør altså planlægges.

MiniaturWunderland har et meget velfungerende web site hvor disse ting findes:

http://www.miniatur-wunderland.de/besuch/w...

  • 0
  • 0