Verdens længste vindmøllevinge på tur til Esbjerg
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Verdens længste vindmøllevinge på tur til Esbjerg

Samsung Heavy Industries er ved at få leveret tre store vindmøllevinger til en 7 MW testturbine i Skotland.

Vingerne er 83,5 meter lange, så det har vakt opsigt på vej til Esbjerg, da den første - tirsdag aften - blev fragtet af sted på en speciel lastbil, hvor den lige nøjagtigt kunne snige sig under motorvejsbroerne.

Det er sydfynske SSP Technology, der har produceret de enorme vinger, som hver især vejer mere end 30 ton og dermed skulle være verdens største.

Vingerne på vejen fra Sydfyn mod Esbjerg. Illustration: SSP Technology

Vingerne bliver placeret 110 meter over havoverfladen ud for den skotske kyst, når de når frem med skibet fra Esbjerg.

Ifølge SSP Technology vil den færdige testmølle kunne producere energi, der svarer til en almindelig dansk families årsforbrug på blot en halv time.

Klar til afgang fra fabrikken. Illustration: SSP Technology

Ud over disse første vinger skal SSP Technology snart på besøg hos Samsung i Korea for at hjælpe dem med at producere først vingeforme og siden vinger.

På længere sigt vil Samsung Heavy Industries nemlig opføre Koreas første havvindmøllepark, hvor 12 møller til sammen får en effekt på 84 MW.

Hvor længe vil der gå før man finder ud af at producere så store vinger i nærheden af en havn og så sejle dem frem til den endelige destination.

  • 14
  • 2