Verdens koldeste kemiforsøg giver nyt indblik i kemiske bindinger
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Verdens koldeste kemiforsøg giver nyt indblik i kemiske bindinger

PLUS.
Til venstre ses to KRb-molelyler med et givet energiniveau. I midten forbindes disse med hinanden, og der sker en omfordeling af atomerne i det fælles molekyle. Til højre ses adskillelsen, hvor der er et K2-molekyle og et Rb2-molekyle. Den samlede energi er lavere ved afslutningen af reaktionen end ved begyndelsen. Illustration: Ming-Guang Hu, Harvard University

Avanceret opstilling muliggør kemiske studier ved en temperatur på kun 0,5 mikrokelvin, hvor reaktioner nærmest forløber i slowmotion.

På Harvard University i USA har forskere udført den koldeste kemiske reaktion nogensinde. De har i en avanceret opstilling studeret reaktionen [latex] KRb + KRb \to K_2 + {Rb}_2 [/latex] der kemisk

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.