

Insekt-apokalypsen er over os«. »Insekt-armageddon er i fuld gang«. Med de overskrifter fik avislæsere tilbage i 2017 smækket sidste dommedagsnyt om den globale biodiversitetskrise op i ansigtet.
Årsagen var et tysk studie, der hurtigt blev et af årets mest citerede i aviser fra Grønland til Taiwan: Ifølge studiet var mængden af insekter omkring byen Krefeld gået tilbage med mellem 75 og 82 procent over de foregående 27 år.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Flertallet af de mange naturgenopretningsprojekter har drejet sig om genskabelse af søer, genslyngning af åer osv, og ikke ret meget om "tør" landbaseret natur. En stor del af den tørre natur er omvendt blevet inddraget til landbrug. Det er sket i form af sløjfning af dyrkningsfri bræmmer, fjernelse af diger og levende hegn, øget fældning af gamle træer osv.. osv..
På grund af mangel på plads til ny, landbaseret natur, gælder det nu fx om at skabe nogle mere lysåbne skove. Derfor bør drift ophøre i alle statsskove og biomasse i form af træ fra driftsskove snarest muligt fjernes fra energiforsyningen.
Når man diskuterer behovet for at øge naturgenopretning i danmark med biologer bliver man mødt med påstanden om at antallet af truede arter er faldet siden 2010. Da det så er sket på trods af alle de naturgeopretningsprojekter der allerede er gennemført herhjemme, kan man jo ikke lade være med at undre sig over at man vil forsætte ad det spor.
På sigt skal biodiversiteten nok komme igen.
Der sker blot mange ændringer i disse år, hvilket gør at nogle arter bukker under, hvilket giver plads til andre.
På sigt vil der komme nye mere specialiserede arter. Dette er sikket sket millioner af gange i klodens historie.