Verdens hurtigste sportsvogn: Snart som elbil

Der er hård konkurrence på vej til Tesla Roadster, den elektriske sportsvogn som er blevet en hel verdens fancy miljøkæledægge.

Amerikanske Shelby Supercars, som har sat verdens hurtigste tid i en serieproduceret bil, er gået i gang med at udvikle en grøn version af sin superbil. Den første prototype skal på gaden i begyndelsen af næste år, og allerede mod slutningen af året vil kunderne kunne købe bilen.

Det er yderst småt med detaljer om den grønne superbil. I en kort meddelelse om udviklingen skriver Shelby Supercars blot, at den bliver forsynet med én elmotor på 500 hestekræfter, som giver bilen »ægte superbil-egenskaber«.

Shelby undersøger også, om det er muligt at bygge en version med to motorer på hver 500 hestekræfter og træk på to eller fire hjul, men den beslutning lader ikke til at være taget endnu. Til gengæld slår firmaet fast, at ambitionen under alle omstændigheder er at slå hastighedsrekorden for elbiler.

»Vi kan gøre det hurtigere, billigere og mere miljørigtigt end andre producenter,« siger stifter Jerod Shelby.

Hvilke og hvor mange batterier superbilen skal forsynes med, nævner han intet om. I sin meddelelse skriver firmaet i stedet, at det udvikler et helt nyt system, som vil sikre bilen længere kørsel uden at oplade. Ja, faktisk står der ordret "med mulighed for år mellem opladningerne".

Med sådan en påstand kan det ikke undre, at det lille superbilfirma har brug for lidt ekstra penge at gøre godt med til udviklingsarbejdet, og derfor er det på vej til at tage de første fremmede investorer ind. I første omgang har Jerod Shelby valgt de finansielle rådgivere til formålet.

Shelby Supercars Ultimate Aero slog hastighedsrekorden for biler i september sidste år ved at køre næsten 412 kilometer i timen i gennemsnit i to passager af en motorvej i staten Washington. Bilen, hvis V8-motor yder 1.183 hestekræfter, bliver dog kun bygget i 50 eksemplarer. Den kommer til at dele chassis med den nye elbil, skriver Car Central på sin hjemmeside.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... for en 'heads-up' om en interessant pressemeddelelse. Og Tak for at du (Magnus) også stiller kritiske spørgsmålstegn ved meget af info'en i meddelelsen - det ligner jo rigtig journalistik :)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten