Verdens første solenergi-by skyder op i Arizona

Det støvede og fredelige landskab i Phoenix i Arizona bliver byggeplads for verdens første by, der stort set skal være selvforsynende med solenergi.

Huse til omkring 300.000 mennesker skal skyde op af jorden og udstyres med solpaneler, når det britiske ingeniørfirma Arup begynder byggeriet omkring 2010. Arup er også kendt herhjemme, hvor firmaet skal deltage i den ingeniørmæssige udfordring at bygge metrocityringen.

Om dagen vil overproduktionen af energi indgå i det fælles elnet, mens byen har brug for el fra det fælles net om natten, skriver det britiske konstruktions-magasin Building.

Huse og åbne områder i byen skal udstyres med både solceller og kraftværker, hvor solvarme bruges til skabe damp, der driver en turbine.

I det øde landskab i Arizona er solenergi den oplagte vedvarende energiløsning, fordi vind og vand er knappe ressourcer. Kritikere har dog hævdet, at solpanelerne kun kan klare halvdelen af sin maksimale levetid i klimaet, der byder på kraftig varme og masser af støv i luften.

Ifølge direktøren af Arizona Statsuniversits Globale Institut for Vedvarende Energi er opførelsen af en solenergiby et forsøg på at opnå samme miljørigtige status som Californien, der med Arnold Schwarznegger som guvenør er USA's mønstereksempel på vedvarende energiløsninger.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mon man kan afhjælpe støvproblemerne i de mere vitale dele af solpanelerne ved hjælp af nano-teknologi.

Personligt aner jeg det ikke, men synes det kunne være interessant at få nogle vidensstærke personer på banen.

Med venlig hilsen

Jesper

  • 0
  • 0

Phoenix er en af de mest uøkologiske byer i verden - det er den varmeste by i USA, og man bruger lystigt el til aircondition og vand til kunstvanding. 80km væk ligger dog et af de få akraftværker i verden der er kølet af kloakvand. Det er fint at prøve at gøre noget nyt, og man kan håbe at solcelleprisen engang bliver tilstrækkeligt lav til at forsyne en stor del.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phoenix%2C_Ar... http://en.wikipedia.org/wiki/Palo_Verde_Nu...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten