Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Verdens første klonede hund

Sydkoreanske forskere har med held klonet en afghansk mynde. Dermed har de andre firbenede kloner, fåret Dolly, katten CC og rotten Ralph nu fået selskab af menneskets bedste ven.

16 uger efter fødslen går det stadig godt for Snuppy, en afghanske mynde-hvalp, fortæller BBC's online nyhedstjeneste.
Formålet med den indtil videre vellykkede kloning er at få bedre indblik i og kunne behandle en række alvorlige menneskelige sygdomme.

»Hunden har karakteristika, som ligner menneskets. Nogle af hundes sygdomme er næsten identiske med vores sygdomme« siger Woo Suk Hwang fra Seouls Nationale Universitet til BBC. Hwang er den ledende forsker bag klonings-forsøgene.

Hvalpen Snuppy (navnet står for Seoul National University puppy) blev lavet fra en celle taget fra øret af en tre år gammel mynde.

Det genetiske materiale blev derefter placeret i en tom ægcelle, som blev stimuleret til at starte celledeing og udvikle et foster.

Derefter blev det implanteret i en gul labrador, som var Snuppys surrogatmor. Fødslen fandt sted ved hjælp af kejsersnit efter 60 dages graviditet.

På trods af, at en række tidligere kloninger af andre slags dyr tidligere har fundet sted, er det ifølge BBC notorisk vanskeligt at foretage kloninger på hunde. De sydkoreanske forskerteam var således kun i stand til at skabe tre regulære graviditeter skønt mere end 1000 fostre blev overført til 123 tæver. De tre graviditeter resulterede i en abort, en hvalp døde kort efter fødslen, og nu er der kun Snuppy tilbage.