Verdens første center for geogenetik åbner på Københavns Universitet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Verdens første center for geogenetik åbner på Københavns Universitet

En af Danmarks fremmeste forskere, professor Eske Willerslev fra Københavns Universitet, åbner i dag officielt dørene til sit nye Center for Geogenetik. Det sker i forbindelse med afholdelsen af det fjerde internationale symposium om biomolekylær arkæologi med 250 deltagere fra hele verden.

Center for Geogenetik vil bl.a. beskæftige sig med problemstillinger omkring den tidlige indvandring af mennesker til Amerika og i Arktis og de store istidsdyrs forsvinden. Der findes ikke noget tilsvarende center i hele verden - og selv ordet geogenetik er opfundet til lejligheden.

Centeret har dog allerede været i gang et års tid, idet Eske Willerlev allerede i begyndelsen af 2009 fik en bevilling på 50 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond for perioden 2009-2014. Det har også allerede gjort sig internationalt bemærket. For et lille års tid siden kortlagde Eske Willerlev og Morten Rasmussen generne hos et menneske fra en for længst uddød og forsvunden kultur.

Eske Willerslev med iskerneprøve, hvor der er fundet gammelt DNA. Fund af DNA i iskerner fortæller om skov på Grønland før iskappen kom. Københavns Universitet Center for Is og Klima på Juliane Maries Vej Illustration: LARS BERTELSEN/POLFOTO

Eske Willerslev forklarer, at centret skal bygge bro mellem naturvidenskaber og de humanistiske fag.

"Medarbejderstaben på 55 inkluderer dna-forskere, geologer, arkæologer, folk med forstand på fysik og kemi og palæontologer - forsker der ved noget om fossiler," lyder det fra Eske Willerslev.

Dokumentation

Center for Geogenetik

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten