Verdens første luksushotel i rummet åbner for reservation

Sådan forestiller man sig, at rumstationen kommer til at se ud indeni. Illustration: Orion Span Inc.

Mange drømmer om at rejse ud i rummet, og for år siden betalte entusiaster rask væk tæt på en million danske kroner for at sikre sig plads i de første rumfly, der kunne bringe dem 100 kilometer til vejrs og dermed ud i rummet og hjem igen.

I torsdags testede Virgin Galactic godt nok med succes flyet WhiteKnightTwo i en højde af 15 kilometer, men der er langt til rummet, og de andre rumfly er stadig ikke på vingerne.

Nu lanceres så en alternativ rumoplevelse for folk, hvis bankkonti bugner af penge: 12 dages luksusophold på en privat rumstation, hvor man samtidig kan blive uddannet ‘astronaut’, skriver Bloomberg.

Rejsen derop er betalt

Hvis planen holder, sender startup-virksomheden Orion Span Inc. i Houston i Texas rumstationen Aurora Station i kredsløb godt 300 km over Jorden i slutningen af 2021.

Læs også: Glem privat ISS: Nu kommer de private, oppustelige rumstationer

Rumstationen måler cirka 11 x 4 meter og får plads til seks gæster inklusive to besætningsmedlemmer om bord, og designet står en tidligere Nasa-ansat for. Ifølge firmaet vil rumstationen kunne blive opsendt med raketter fra SpaceX og United Launch Alliance med flere.

I sidste uge åbnede ventelisten, og billetprisen starter ved 9,5 millioner dollars – hvor af 80.000 dollars skal lægges i depositum.

Heldigvis dækker billetprisen rejsen op til rumstationen, mens det er uvist, hvordan man kommer retur til Jorden. Ingeniøren har kontaktet Orion Span for at høre til denne vigtige detalje, men i skrivende stund har vi intet hørt.

Tre måneders forberedelse

Når man nu ved, hvor megen forberedelse det kræver at være astronaut på Den Internationale Rumstation, ISS, så kan det berolige kunderne, at der følger en tre måneders oplæring og forberedelse på rumrejsen med i billetten, og oplæringen foregår både online og på faciliteter i Houston.

Oveni får man et bevis på, at man har gennemført uddannelsen som rumturist-astronaut, når man vender hjem efter rumrejsen.

Der er i øvrigt et krav, at rumturisterne har en god fysisk form, fordi opsendelsen og hjemturen gennem atmosfæren samt selve opholdet belaster kroppen.

»Vi ønsker at få folk ud i rummet, fordi det er den sidste grænse for vores civilisation,« siger Orion Spans grundlægger og administrerende direktør Frank Bunger til Bloomberg.

Der mangler formentlig en del udviklingsarbejde på rumstationen, hvis tidsplanen skal holde. Måske derfor har Orion Span slået en række ingeniørjob op lige nu.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Betyder det 12 solopgange :) der er potentiale for at kunne for noget kvæg igennem.

Send kkke besætningen for langt værk fra docken!

  • 3
  • 2

Jeg vil godt vædde en sveske på, at den tidsplan ikke kommer til at holde ;o)

Hvorfor mon kun 300 km? Det lyder som et dyrt orbit med brug for en del brændstof til at "holde den oppe"?

mvh Flemming

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten