Ventil drevet af vand blander øllet præcist – og sparer 90 procent energi

PLUS.
Når øllet på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia skal blandes til de rigtige typer, går det igennem krydsfeltet på billedet. Ventilerne, som leverandøren Hydracts adm. direktør, Peter Espersen, her står ved siden af, sikrer, at der åbnes for de rigtige lagertanke. Indtil videre har Hydract udskiftet 600 af bryggeriets cirka 7.000 ventiler. Det grønne lys viser, at ventilerne er fuldt funktionsdygtige. Illustration: Bjørn Godske

Carlsberg bruger vand i stedet for luft til at styre sine nyeste ventiler.

Over 13 år er gået, siden de første streger blev tegnet til en ventil til fødevaresektoren drevet af vand i stedet for trykluft, fortæller Peter Espersen, adm. direktør for og stifter af ventilproducenten
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.