Venstre klar til at bruge UMTS-milliarder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Venstre klar til at bruge UMTS-milliarder

Det erkender finansminister Thor Pedersen (V) over for Jyllandsposten.

Før valget var det ellers et mantra for Venstre, at engangsindtægter fra salget af UMTS-licenserne skulle bruges til afdrag på udlandsgælden. De 3,8 milliarder kroner var en éngangsindtægt, der ikke måtte bidrage til statens drift.

»De skal gå til nedbringelse af statsgælden. Det er det mest fremadrettede og fremtidssikrede. Vi skal ikke bruge éngangsindtægter til investeringer i IT eller forskning,« sagde Venstres IT-ordfører Kristian Jensen så sent som 20. september.

Men i dag siger Thor Pedersen:

»Anvendelsen af UMTS-provenuet er op til forhandling.«

VK-regeringens løfter om en genindførelse af hjemme-pc-ordningen, computere til 7. klasses elever og digital signatur til alle ville kunne finansieres ad den vej. Eller UMTS-pengene kan - i hvert fald et par år - finansiere løfterne om længere barsel.Det vil imidlertid kræve enighed blandt deltagerne i teleforliget, ellers vil pengene gå til afdrag på udlandsgælden.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten