Velkommen til det nye ing.dk

Ingeniørens digitale udgave er flyttet til en ny it-platform, som den fremover vil dele med Version2.

Det er snart 20 år siden, at Ingeniøren som det første danske medie lancerede en hjemmeside, og det er blevet til en del relanceringer siden.

I denne omgang har vi haft fokus på at gøre det nemmere for vores journalister at skabe indhold, som fungerer på tværs af platforme - mobil, tablets og pc'er.

Vi har benyttet en teknik, der hedder responsive design, og det betyder et farvel til Ingeniørens dedikerede mobilsite på mobil.ing.dk. I stedet er ing.dk bygget på en måde, så det automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser.

Næsten 30 procent af trafikken på ing.dk kommer i dag fra mobile enheder. Med det nye ing.dk får de besøgende de samme funktioner og indhold, som de kender fra den fulde udgave af ing.dk.

De første par uger forventer vi, at der her vil være en del rettelser, når først vi får tilbagemeldinger fra brugere på det hav af forskellige mobiltelefoner og tablets, der findes på markedet.

Med relanceringen på samme platform som version2.dk, er det (igen) blevet tid til et nyt debatsystem. Du kan nu følge debatter, du ikke deltager i, og det er ikke længere muligt at snyde med anbefalinger af kommentarer, da det er forbeholdt brugere, som er logget ind.

En anden funktion i debatten er, at det både er muligt at gennemse en kommentar, før den oprettes, og redigere den op til 5 minutter, efter den er publiceret.

Den nye platform er kun en begyndelse for os. Vi har masser af planer og nye funktioner i støbeskeen, så forvent masser af nyheder i løbet af foråret - også på den tekniske front.

Til sidst er det værd at bemærke, at det nye ing.dk benytter sig af en række teknikker, som bedst understøttes af nyere browsere. Vi anbefaler derfor, at du benytter en nyere udgave af Internet Explorer (9 eller 10), Chrome, Firefox, Safari eller lignende.

Specielt hvis du benytter Internet Explorer 8, er det altså nu tid til at overveje at opdatere til en nyere browser. Dermed vil du også få adgang til vores infografikker, som i et stykke tid ikke har understøttet Internet Explorer 8.

Vi håber, at I vil tage godt i mod det nye ing.dk. I den første uges tid vil der være byggerod, og vi håber, at I vil bære over med os.

Har du ris eller ros til sitet, skal du være meget velkommen til at skrive i kommentarerne herunder.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

... I har godt nok sagt farvel til mobil sitet, men det vil da være en rigtig fin service for alle os mobilbrugere hvis i havde lavet en redirect... Lige nu får man bare en "Access denied"... Fra et CentOS system..

Vil blive ked af at mangle en redirect, da det tager lang tid for denne nye URL at komme øverst i "foretrukne" på min mobil..

 • 1
 • 0

Det ser ud til at jeres caching er lidt for agressiv til et site med så mange kommentarer. Da jeg klikkede ind på denne artikel var der ingen kommentarer, men 10 sekunder senere, efter at være logget ind, var der pludseligt en 4 minutter gammel kommentar. Åbnede siden med en ny session, og nu står der at kommentaren er 2 minutter gammel.

Bortset fra det, så ser det umiddelbart meget fint ud. Der er lidt meget whitespace, og fonts er lidt for store til min smag (men slet ikke på linje med information.dk efter deres re-design). Hvis der var en enkelt ting, så var det brugen af 1,5 em linjeafstand i brødtekst der får teksten til at fylde alt for meget. ...og så størrelsen på kommentarfeltet. Det er fint nok at man kan resize det manuelt i stort set alle browsere, men det måtte godt være lidt større pr. default.

EDIT 08:59: Når man klikker gennemse til en kommentar, er submit-knappen placeret under artiklen som bliver vist under kommentaren og textfield. Lidt upraktisk. ...og så er der vist lidt CSS-problemer: http://imgur.com/gc9rEae Iceweasel (rebranded Firefox) 19.0~b6-1.

 • 4
 • 0

Måske det var lidt smart at man kunne se hvad de der ".0" skal til for. Ja jeg har fundet ud af at det er hhv. + og - , men skriv det dog!

Og det nye design...... Det kan godt være det er bedre på mobile enheder - men jeg synes det er tudegrimt og uoverskueligt.

 • 1
 • 4

Med firefox 19 er der et par problemer. Dels overlapper billede og tekst i kommentarerne hvilket gør det svært at læse kommentarens tekst. Og dels klippes lange ord i overskrifterne på forsiden når man anvender Control-+.

 • 1
 • 0

Naar man opretter en kommentar faar man:

Success:Din kommentar er blevet udgivet.

Udover at der mangler et mellemrum, saa er det daarlig dansk.

Derudover kommer Success beskedet oeverst paa siden, mens fokus er nederst - dvs man kan ikke se beskeden naar man trykker Gem - foerst naar man scroller op igen. Det er det samme naar man redigerer en kommentar.

Google Chrome

 • 2
 • 0

Ved login ind kommer denne url op : http://ing.dk/user/login?destination=%3Cfr..., det er klart Drupals standart login sti men bør nok sættes op til noget mere brugervenligt hvis man ønsker at logge direkte ind. På Galaxy S3 ombrydes ord i øvereste overskrift ikke, så ordet "forbrændingsanlæg" gør siden bredere og "-læg" forsvinder uden for synfeltet. Samme sker inde i selve artiklen. Login felterne bryder også breden af skærmen og foresætter uden for skærmen= kræver at man scroller til siden for at se det hele.

Den mobile dropdown menu er pænt sagt elendig, for mange elementer, for små umulige at trykke på med en finger, en klar ommer til designafdelingen ( hvordan er den smuttet gennem test?) Den øvereste reklame fylder sammen med menu over halvdelen af skærmen når mobilen er på højkant, jeg får en halv top nyhed at se, virker meget voldsomt at bruge så meget plads på reklame og så lidt på at trække brugeren ind med det relavante indhold på siden.

Man overveje om stien ing.dk/artikel/ "navn på indhold" ikke skulle ændres til ing.dk/"navn på indhold" tænker især hvis man deler artiklen på scoiale medier og at for brugeren er typen af indholdet ikke relavant.

Jesper

 • 1
 • 0

Stort set intet virker i Opera. I stedet for thumbs op og ned vises bare nogle firkanter. Teksten er heller ikke ombrudt omkring profilbilleder, og brugernavnene står nu over det enkelte indlæg i stedt for i siden, så det er meget sværere at finde indlæg fra bestemte personer end det var tidligere. Det nye layout forstår heller ikke længere [b] og [/b] og

og

, hvilket yderligere gør indlæggende meget sværere at læse. Især er quote svær at undvære, da man ikke længere kan se, hvad der svares på.

Desuden er inputfeltet alt for kort. Har I ikke tænkt jer indlæg af mere end 5 liniers længde?

Et kæmpe tilbageskridt for os, der benytter PC!

 • 4
 • 1

Et kæmpe tilbageskridt for os, der benytter PC!

Du mener dem der benytter Opera? - Eller måske cachen blot skal refreshes? I Chrome og IE10 er der ikke problemer med tommelfingrene

Jeg savner dog at der på forsiden er en angivelse af antallet af kommentarer på artikler, som der var før. - Og "hjælp til formatering" er ikke brugbar endnu.

Edit: Og så er citeret tekst heller ikke ret godt fremhævet.

 • 2
 • 0

Vi værdsætter jeres feedback. De fleste af de issues, I nævner, skal vi nok få løst. Og ja, vi bruger selvfølgelig en issue tracker til at holde styr på det hele.

Der er specielt en masse arbejde med at passe til, så designet fungerer på tværs af alle skærmstørrelser.

Hvad angår URL'er, så kan I benytte ing.dk/id, for eksempel ing.dk/156627 til denne artikel - det er, hvad vi selv benytter til at dele på Twitter og Facebook.

Mvh Casper

 • 3
 • 0

Hvis man upvoter en post med 0/0 saa kommer der til at staa +1/0. Hvis man efterfoelgende downvoter samme post saa bliver resultatet 0/-1 - hvor 0/0 ville vaere det rigtige.

 • 0
 • 1

@Casper - hvis nu os brugere kunne faa adgang til issue trackeren, saa ville det gaa staerkt ...

 • 2
 • 0

Siden ser afgjort mere moderne ud, men jeg savner lidt nogle af navigationsmulighederne i sidebjælken. F.eks. blogoversigten og oversigten med nyeste kommentarer.

Og hvis jeg skal være helt ærlig så kunne jeg bedre lide at man kun kunne anbefale/stemme for en kommentar, ikke det modsatte. Men kommentarerne på ing.dk er dog generelt mere saglige end de fleste andre danske medier så måske går det.

 • 2
 • 0

Nydeligt nyt site!

Når man vil oprette en ny konto møder man en skøn blanding af dansk og engelsk. Blandt andet står der "hey ho". Desuden lader det ikke til at virke at angive IDA-nummer og postnummer. Jeg får i hvert fald bare en uklar fejlmeddelelse hvis jeg prøver.

 • 1
 • 0

Enig, der er meget som er super ! Når den kører 100 % kunne man håbe at andre medier vil "købe en kopi" således det kunne blive ny "dansk standard". ROS

 • 0
 • 0

Alt for meget spildplads på siden, og ordene står godt nok langt fra hinanden. Kunne 10x bedre lide det gamle design, der også virkede til at have meget mere på forsiden samlet på mindre plads.

Det sku en ommer.

 • 5
 • 2

Siden ser umiddelbart mere ren ud end før, hvorimod den tidligere version gav et bedre overblik over nyhederne. Umiddelbart vil jeg sige at skrifttypen eller størrelsen (jeg er ikke sikker på hvilken af de to der er årsagen) går mig på. Al skrift fylder for meget til min smag - især i bredden.

 • 3
 • 0

Kun de seneste 6 kommentarer er der blevet plads til, og er kommentaren mere end 1-2 timer gammel skal man 2 klik/sider frem i de korte sider med kommentarer. Tekststørrelsen ser ud til at være valg af hensyn til 'svagtseende' iPad/iPhone-læsere med begrænset plads. På en 'normal' internetplatform(pc) er det træls, at skulle blade frem og tilbage. Det er næsten som om man har valgt sidestørrelsen ud kriterierne, hastighed og 'minimal' størrelse(datamængde). Hvad er det nu næsten tomme sider/skriveborde er tegn på? ;-)

 • 2
 • 0

Ja, det er da blevet stort og tydeligt, der skal godt nok bladres meget. Men det er jo et valg. Siden er ikke meget værd i IE8, der for mange bundet til XP (f.x. i firmainstallationer) er højest mulige version. Men det er jo også et valg. Jeg er ked af, at den meget moderne iver for at vælge folk fra nu også har bredt sig til ing.dk. Men igen - det er et valg. Alle de andre "bøffer" har I selvfølgelig ikke valgt, men dem kommer der vel styr på.

 • 3
 • 0

Jeg synes der skulle være løbenummer på indlæg. Fordele kunne være:

Man ville undgå at en debattråd bliver for lang med "quotes" af indlæg.

Man kan også undgå at et svar til indholdet i et indlæg, bliver taget personligt.

Og bliver folk bedre til at dele deres indlæg i afsnit, så kan man bare skrive "@ nr.8 afsnit 4" som henvisning til et sted i en/et tråd/indlæg.

 • 2
 • 0

--- bør også indsættes i bunden af siden (nede i omådet "Tilføj kommentar" efter min mening.

Tag et kig på Version2 :-)

Nogle gange er det først når man har læst de eksisterende kommentarer man afgør om de er værd at overvåge. Med det nuværende layout skal man bladre tilbage for at finde knappen efter artiklen, men før kommentarer.

 • 0
 • 0

Der står, målt på slump ikke det halve på siden, nok nærmere 30% Margin er på min skærm 10,1 " 1024 x 600 er ca 30mm i hver side, helt vildt spild Tekstfonten er u t r o l i g å b e n o g p l a d s k r æ v e n d e, der står jo ikke meget En artikel som før var ca en trediedel af bredden på forsiden er nu mindst over halvdelen. Bloggernes billeder og teksterne til står totalt mærkeligt inde i hinanden. Det er ligesom alt er snemand i snevejr SÅ meget hvid tom plads overalt Dertil kan jeg ikke se antallet af kommentarer til artiklerne på forsiden, først når jeg er inde på f. eks. denne her med velkommen til det nye ing. Dertil kommer så de ovenstående mere tekniske ting som jeg ikke er inde i, Url og del og FaseBuk (hehe) og den slags mere i program sprog modus... Nok er jeg en kritisk person, og meget bliver nok bedre efter nogle dage. MEN tester man ikke og diskuterer det nye design inden det lanceres eller er der tale om en BETA version? (No joke) Det mindre mig om en hedengang hjemmeside opdate, måske flere husker: Den blå avis da den gik på nettet havde en ret simpel og overskuelig velfungerende hjemmeside. Nem at finde / lave annoncer osv. Kort svartid fra alm modem. Og SÅ blev den også moderne... Klumret og laaang svartid og dum, jeg stoppede med at annoncere den vej. Nogen som husker dette?

 • 5
 • 0

Jeg kan se at ing.dk tilsyneladende benytter indlejret typekit.net i ing.dk. Det er der ingen grund til? Version2 benytter det ikke? Hvis det er følgende: http://en.wikipedia.org/wiki/Typekit vil det senere koste ekstra.

Anvend dog standard CSS: https://da.wikipedia.org/wiki/CSS

-

Der kan med stor fordel anvendes de gratis on-line HTML og CSS validatorer af og til, så evt. syntaks fejl opdages og fjernes. Fandt kun én HTML-fejl - det er godt! - men en del CSS-fejl:

HTML: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...

CSS: Her er en del fejl: http://jigsaw.w3.org/css-validator/validat...

Der kunne kigges på: https://www.google.dk/search?q=how+to+css+...

F.eks.: http://www.cssbasics.com/

Drupal CSS: An Introduction: http://cms.about.com/od/theming/a/Drupal-C... Adding style sheets: http://drupal.org/node/171209 http://www.slideshare.net/cgmonroe/intro-t...

 • 1
 • 0

snemand i snevejr

Fantastisk præcis beskrivelse :-)

Jeg husker ikke Den Blå Avis' side, men her er problemet vel nærmest at man er gået i den modsatte grøft (som så mange andre der mener at trendy fortravlede mennesker med diverse pad'er er deres vigtigste målgruppe) og derfor forsimpler og fordummer alting til det punkt hvor der nærmest intet relevant information er tilbage.

Jeg bruger selv ing.dk fra mobilenheder og var faktisk rigtig glad for at det var to forskellige og til formålet optimerede sites. Behovet er ofte forskelligt alt efter hvad interface man sidder ved, og det gamle site var klart, klart det nye overlegent på PC'en.

Jeg er helt overbevist om at der arbejdes på fuld tryk for at få alle funktioner til at fungere som tiltænkt. Respekt for det, og alt held og lykke. Det skal nok komme til at virke fint, og på mange punkter være en forbedring. Rent teknisk. Jeg har desværre ikke samme optimisme for layoutet.

 • 3
 • 0

Folkene bag det nye site har i den grad lavet knæfald for tablets. Men det er elendigt at se det nye ing.dk på en normal PC.

Den nye forside er skrabet og kedelig. Hvad blev der af dybden på den gamle, hvor man rigtig kunne spendere lang tid?

Så fordi alle andre medier anvender drupal, så skal ing.dk også? Hvornår er man begyndt at ræsonnere sådan?

Kort fortalt: Det er en ommer!

 • 6
 • 0

Altid fint med en opdatering, hvis den ellers ledsages af en forbedring. Den manglende adskillelse af billede og tekst løses sikkert hen ad vejen, så den passer til alle browsere - også til den mest anvendte - explorer. Mit største ønske er ikke opfyldt - nemlig en hierakisk opbygning, hvor i stedet for den serielle opbygning som man har anvendt hidtil.

 • 1
 • 1

Er det på grund af relanceringen at mine RSS-feeds har nyheder fra 2010, og at forskellige RSS-feeds er blandet sammen?

 • 0
 • 0

1) Densiteten er blevet lavere, indholdsmængde mindre 2) Bredden udnyttes ikke på FuldHD 3) Liste over nyeste debatindlæg er blevet kortere 4) Når musen føres over blå menulinie, lyser feltet op, men kun teksten linker videre

 • 0
 • 0

Alle RSS-feeds for de enkelte sektioner og blogs skulle nu køre igen - på de hidtidige adresser. Hvis du oplever problemer med et konkret RSS-feed, skal du være meget velkommen til at skrive til websupport@ing.dk - så kigger vi på det.

Mvh Casper

 • 0
 • 0

En ualmindelig dårlig ting ved det nye forum er, at redigeringstiden ikke er begrænset som ved det gamle. Redigeringstiden bør stoppe, så snart et indlæg besvares, mærkes med tommel op eller ned eller noget af indholdet citeres.

PS. Hvornår kommer der formateringsknapper eller indhold i "Hjælp til formatering"? P.t. er det her forum så ufærdigt og utestet, at det vel dårlig fortjener betegnelsen betaversion.

 • 2
 • 0

Specielt hvis du benytter Internet Explorer 8, er det altså nu tid til at overveje at opdatere til en nyere browser. ..."

Men man kan ikke opgradere IE8 på Windows XP, som mange steder er den (påtvungne) firmastandard. Man kan dog nok formode, at IE8 ikke længere anvendes ca 1 måned efter, at WinXP security support stopper (efter hukommelsen 8 april 2014) dvs. en slutdato omkring 13 maj 2014 (anden tirsdag i måneden efter sidste security update)

Lars :)

 • 1
 • 0

En meget dårlig ting ved den nye tidsangivelse, som f.eks. "En dag siden" er, at det er umuligt at henvise til et bestemt indlæg i en tråd. Det er meget bedre med en konkret dato og tidsangivelse som i det gamle forum.

 • 4
 • 0

Hej Casper,

For en uge [dét er nøjagtigheden på tidsmarkeringen her på siden; en mere præcis tidsangivelse kunne måske være hensigtsmæssig?] skrev du i svaret på den første kommentar (fra en anden læser) med spm. om, hvor e-avisen er/var henne:

"Den vil blive genetableret i løbet af i dag, ..."

Er det bare mig, der fortsat ikke ka' finde den ? Hvad er den realistiske køreplan for dens tilbagekomst ?

Med venlig hilsen, Flemming

 • 1
 • 0

Hvis man besvarer et indlæg ved at mærke op og trykke svar, indsættes svaret efter det besvarede indlæg - altså uden for tidskronologisk rækkefølge. Det gør det næsten umuligt at følge en diskusion - specielt hvis der er mange indlæg, da man i princippet må læse alle indlæg igennem igen for at finde nye.

Alle indlæg bør indsættes i bunden dvs. tidskronologisk, som i det gamle forum.

 • 7
 • 0

Jeg oplever på det nye site, at mobil versionen er MEGET langsom, flere links virker ikke, det står rodet og er så tung for min stakkels mobil at den ofte crasher, jeg ved godt min telefon ikke er den nyeste mere, men det er ikke specielt godt kodet sammen, den burde passe til alle - den gamle version var i hvert fald væsentlig bedre.

Har en DesireHD Android vers. 2.3.5

 • 0
 • 0

Fint nok at opdatere hjemmesiden, det er der brug for fra tid til anden.

Men hvor er alt det indhold jeg har lagt ind? Hvor er de eksisterende tråde jeg har debatteret i? Hvor er grupperne?

Derudover, designet som er en ommer: Det giver intet overblik. Siderne er blevet voldsomt dybe, man skal scrolle i en evighed for at se hvad der er på siden.

 • 2
 • 0

Det er ikke særlig smart at bruge asterisk til tekstformatering i et ingeniørforum, hvor man har brug for samme tegn som gangetegn i formler. Hvorfor ikke bevare [ ] syntaksen, så tingene er konsekvent?

Hvad man også mangler meget er hævet og sænket skrift til f.eks. m2, potensopløftning som f.eks. 20^10 og kemiske formler som f.eks. H2O.

Desuden er det altså "genialt" at lave profilbilleder bredere end de er høje, når nu f.eks. pasbilleder er i højformat.

 • 1
 • 0

Hvor er jeg glad for at kunne ytre tilfredshed med et eller andet. Jeg synes, at det nye rettesystem virker meget bedre end det gamle. Til Carsten Kanstrup: Han hedder altså Asterix. Steen

 • 0
 • 0

Det er irriterende, at linieskift ikke bevares i citater. Derved flyder det hele ud i én stor blok.

Links, der indeholder spacer (%20) virker heller ikke. Linken stopper ved %20 tegnet.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten