Velfac bygger Danmarks første energiproducerende hus
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Velfac bygger Danmarks første energiproducerende hus

Et nyt hus nord for Århus kan vende op og ned på vores opfattelse af, at huse koster energi at bo i.

Sammen med vinduesproducenterne Velux og Velfac vil Esbensen Rådgivende Ingeniører og arkitektfirmaet Aart bygge Danmarks første energiproducerende hus, der får elmåleren til at køre baglæns.

Med vinduesproducenternes egne ord bliver det nu muligt at låne CO2-neutral energi til naboen eller sende den ned i elbilen i garagen, fremgår det af en pressemeddelelse.

(Illustration: Velux og Velfac).
(Illustration: Velux og Velfac).

Allerede i marts 2009 skal en testfamilie flytte ind i et år. Det første spadestik bliver taget den 3. september, og indtil da holder initiativtagerne kortene tæt til kroppen.

Sikkert er det dog, at huset vil få energi fra en række kendte teknologier, mellem dem solceller og jordvarme. I huset vil der også være genveksanlæg og mekanisk ventilationsanlæg med højeffektiv varmegenvinding, fleksible facader samt solfangere til at opvarme vand.

Projektet har fået navnet 'Bolig for livet', og direktør Jens Winther fra Velfac er stolt over, at huset er et skridt mere visionært end et passivhus.

»Tanken med et passivhus er, at det skal holde energiforbruget på et minimum. Hvorimod tanken med Bolig for livet er, at det selv skal producere energi,« siger han i en pressemeddelelse.

I flere europæiske lande er energiproducerende huse allerede skudt op under navnet Smart Homes. Eksempelvis vil folk fra næste år kunne leje sig ind i Smart Homes i Barcelona og Paris. Husene bruger solpaneler, intelligent LED-belysning og faseskiftende beklædningsmateriale til at holde på varmen eller frigive den igen alt efter temperaturen.

tror der har sneget sig en mindre forglemmelse ind i ordet "producende", som nok skulle ha været producerende. Ellers meget interessant artikel...

  • 0
  • 0

En rettelse er lavet.
Tak for opmærksomheden.
Mvh Thomas Djursing, journalist på ing.dk

Og så er der lige klassikeren, genveksanlæg og mekeanisk ventilation. Der findes et firma der hedder Genvex, som laver ventilationsanlæg - men er det dét der menes?

  • 0
  • 0