Vejpigges kamp mod spøgelsesbilister usikker

Det er ikke sikkert, at vejpigge vil blive brugt i kampen mod spøgelsesbilister.

Vejpiggene har været ramt af uheld flere gange, og selvom de nu har været på værksted og ifølge en melding fra Vejdirektoratet fungerer upåklageligt, er det tvivlsomt, om de overhovedet kommer i brug. Det skriver Ritzau.

Vejpiggene koster nemlig 100 mio. kr., hvis de skal installeres ved alle motorvejsfrakørsler, og de seneste to år er ingen mennesker omkommet som følge af spøgelsesbilister.

Det var daværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V), der sidste år afsatte 25 mio. kr. til forsøg med vejpiggene.

»Til trods for, hvor uhyggeligt det er, når det sker, er problemet med spøgelsesbilister relativt beskedent. I en situation, hvor der er få penge at gøre med, har jeg svært ved at se, at det bliver en stor prioritering,« siger trafikordfører Rasmus Prehn (S) til Ritzau.

Artikel på dr.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I DRs artiklen udtaler Rasmus Prehn (S) at der ikke har været dødsfald pga. spøgelsesbillister i over 2 år. Det er helt forkert, i starten af april 2011 blev en 37 årig dræbt på E45 ved Randers: http://www.dr.dk/P4/Aarhus/Nyheder/Randers... Jeg mødte selv spøgelsesbillisten 500 m inden hvor han kørte forbi mig, og har man én gang mødt sådan en så støtter man vejpigge, også selv om de enkelte gange har ødelagt uskyldiges dæk. Stopper vejpiggene bare én spøgelsesbillist er de pengene værd.

  • 0
  • 0

Stopper vejpiggene bare én spøgelsesbillist er de pengene værd.

100 mio kr + vedligehold mm. er prisen. Mens der på resten af vejene stadig er mere risiko. Trætte, påvirkede og distraherede bilister stadig et problem. Pengene er måske bedre givet ud på sunhedsområdet og kampagner for bedre trafikadfærd.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten