Vejforening: Samlet pendlertid øges med betalingsring
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vejforening: Samlet pendlertid øges med betalingsring

Hvis der kommer en betalingsring, så vil bilisterne tilsammen kunne spare 15.600 timer i trafikken på hverdage på grund af færre bilkøer. Til gengæld så vil de billister, der konverterer til cykel, bus eller tog bruge så meget ekstra tid på at komme frem, at det samlet set vil give en forlænget rejsetid på 2.100 timer hver dag.

Det vil det i hvert fald ifølge Dansk Vejforening, en forening, der er sat i verden for at pleje vejindustriens interesser.

»Betalingsringen giver to muligheder for bilisterne: De kan tabe penge, eller de kan tabe tid,« siger sekretariatschef i Dansk Vejforening Søren Bülow til Politiken.

For eksempel vil personer, der skifter fra bilen til cykel eller gang, ifølge foreningens beregninger dagligt bruge 7.500 ekstra timer i trafikken.

Lektor Per Homann Jespersen fra RUC og seniorforsker Mogens Fosgerau fra DTU godkender foreningens beregninger. De er både plausible og relevante, mener de to forskere.

»Analysen fra Dansk Vejforening er interessant, fordi vi har brug for mere indsigt i forholdet imellem tidsforbruget i bil og i den kollektive trafik,« siger Per Homann Jespersen til avisen.

Læs historien i dagens udgave af Politiken

Betalingsringen giver to muligheder for bilisterne: De kan tabe penge, eller de kan tabe tid" siger sekretariatschef i Dansk Vejforening Søren Bülow til Politiken.

Eller de kan rejse mindre, eftersom det jo er hele idéen med at øge prisen på transport.

Hvordan kan det i øvrigt være en overraskelse at transport bliver dyrere, når man hæver prisen? Den analyse kunne leveres for nul kroner.

  • 0
  • 0

Ja fjolserne i regeringen siger at der bliver spildt milliarder i danske bil kø´er. Men at spilde tiden ved at benytte det offentlige tæller åbenbart ikke med.
Jeg skal bruge ekstra 45 minutter ved at tage det offentlige fremfor bil, men det tæller ikke hos Helle og hendes skødehund Villy.

  • 0
  • 0

[quote]Betalingsringen giver to muligheder for bilisterne: De kan tabe penge, eller de kan tabe tid" siger sekretariatschef i Dansk Vejforening Søren Bülow til Politiken.

Eller de kan rejse mindre, eftersom det jo er hele idéen med at øge prisen på transport.
[/quote]

Hovedparten af dem der spilder tiden i kø morgen og aften gør det ikke for fornøjelsens skyld, men for at passe deres arbejde. For dem er det ligesom ikke en mulighed at rejse mindre...

  • 0
  • 0