Vejdirektoratet var advaret før brokollaps

6. juli 2006 kl. 00:005
Myndighederne var advaret om, at stilladset ikke kunne bære broen i Nørresundby, der styrtede sammen 25. april og kostede en brobygger livet. Det var ikke kun entreprenøren Colas og det rådgivende ingeniørfirma Rambøll A/S, der kendte til fejlene i konstr
Artiklen er ældre end 30 dage

På et brobyggemøde 19. april med deltagelse af Rambøll A/S, Colas og Vejdirektoratet, der er bygherrer på projektet, var problemerne med det svage stillads oppe at vende - det fremgår af et svar fra transportminister Flemming Hansen til Enhedslistens Per Clausen, skriver dagbladet Nordjyske torsdag.

"Vejdirektoratet deltager normalt i disse møder og har ad den vej et overordnet kendskab til drøftelser om brobyggeriet, og herunder Rambølls bemærkninger til entreprenørens stilladskonstruktioner", står der i svaret.

»Vi var til stede på mødet den 19. april og var vidende om problemerne i forhold til stilladskonstruktionerne. Men der blev arbejdet videre med problemerne i tiden fra den 19. til den 24. april, og det arbejde var vi ikke inde over. Det havde vi hyret folk til,« forklarer projektleder Helle Hagen Blæsbjerg fra Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men den forklaring giver enhedslistens Per Clausen ikke meget for.

»På trods af at Vejdirektoratet er vidende om problemet, sikrer man sig ikke, at det bliver løst. Jeg går ud fra, at Vejdirektoratet har så meget ekspertise, at de var klar over, at det svage stillads kunne få alvorlige konsekvenser, og så må de sikre sig, at et så alvorligt problem bliver løst,« siger han.

En rapport om ulykken slog i forrige uge fast, at entreprenøren Colas har det fulde ansvar for brokollapset, men Per Clausen mener alligevel, at Vejdirektoratet må have en dårlig smag i munden.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
28. september 2014 kl. 21:08

Citat fra artiklen: "»Vi var til stede på mødet den 19. april og var vidende om problemerne i forhold til stilladskonstruktionerne. Men der blev arbejdet videre med problemerne i tiden fra den 19. til den 24. april, og det arbejde var vi ikke inde over. Det havde vi hyret folk til,« forklarer projektleder Helle Hagen Blæsbjerg fra Vejdirektoratet."

Har man forklaret Helle Hagen Blæsbjerg hvad en projektleder i Nordeuropa sådan i almindelighed er ansvarlig for?

4
28. september 2014 kl. 15:10

Citat: " ..Vi har umiddelbart stillet to krav til arbejdsgiveren. Firmaet skal sikre, at de ansattes sikkerhed i forbindelse med støbearbejdet på broen er i orden. Desuden skal firmaet redegøre for omstændighederne vedrørende kollapset, siger tilsynsdirektør ved Tilsynscenter Øst, Jan Møller Mikkelsen, til Ritzau. .."

fra dette link

https://nordjyske.dk/nyheder/brokollaps-paa-motorvej/a67ae19f-f965-4584-a901-0fb1a5480ff6/112/1513

2
28. september 2014 kl. 11:15

Var de også advaret ?

1
28. september 2014 kl. 10:36

Historien har lige gentaget sig ved Gammel Holte