Vejdirektoratet overtager statens byggerier efter byggeskandale
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vejdirektoratet overtager statens byggerier efter byggeskandale

Illustration: Bjørn Godske

Bygningsstyrelsen er i dag blevet frataget opgaven med at styre de statslige byggeprojekter, og styrelsens direktør er blevet fyret. Det oplyser Transport-, bygnings- og boligministeriet i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter revisionsfirmaet Ernst & Young har undersøgt Bygningsstyrelsens rolle i byggeriet af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet. Bygningen var budgetteret til at koste 1,6 mia. kr., men ifølge revisorerne vil det koste 1,3 mia. kr. yderligere at gøre bygningen færdig.

Læs også: Niels Bohr Bygningen: 2,5 km rør skal udskiftes - kan koste op mod én milliard ekstra

Ifølge pressemeddelelsen konkluderer revisorerne, at »der ikke i Bygningsstyrelsen er tilvejebragt det nødvendige styringsmæssige grundlag for fremadrettet på betryggende vis at kunne styre større byggeprojekter. Dette gælder både i forhold til Niels Bohr-projektet og i forhold til andre projekter.«

»Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt,« siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i pressemeddelelsen.

Læs også: Ekspert: Rambøll har et ansvar for skandalen om Niels Bohr Bygningen

I praksis betyder beslutningen, at de af Bygningsstyrelsens medarbejdere, der er involveret i byggeprojekterne bliver udlånt til Vejdirektoratet, som overtager ansvaret for at gennemføre byggerierne. Den efterfølgende drift skal imidlertid varetages af Bygningsstyrelsen.

Hensigten med den midlertidige flytning er, at »der ved gennemførelsen af projekterne udvikles kompetencer og processer, der på sigt kan tilbageføres til Bygningsstyrelsen.«

Den øverstplacerede medarbejder, Bygningsstyrelsens direktør Gyrithe Saltorp, er fratrådt sin stilling, oplyser ministeriet.

"Gyrithe Saltorp [jurist] har haft en imponerende karriere i både offentlige og private ejendomsselskaber inden hun i 2015 blev direktør i Bygningsstyrelsen. Gyrithe Saltorp nomineres til årets forbillede for sin ordentlige og dygtige måde at lede Danmarks største bygherre og lejer af kontorlokaler på med stor respekt for den enorme magt, styrelsen har. Forbilledligt såvel som vogter af det offentliges ressourcer som for branchens offentligt-private samarbejde."

  1. aug 2017, et forbillede ..http://estatemedia.dk/dk/2017/08/10/5-nomi...
  2. nov 2017, er fratrådt ..http://estatemedia.dk/dk/2017/11/01/gyrith...
  • 14
  • 0

Den ide at fælles penge i en kasse forvaltes bedre, jo større kassen er, skal måske til eftersyn?
Billedet ovenfor af tre forvaltere ligner en dyrefamilie, der lige har spist.
Og dyrene er ikke veganere

  • 1
  • 1