Vejarbejde på Nørrebrogade skyld i vandforurening

22. august 2011 kl. 08:574
Vejarbejde på Nørrebrogade skyld i vandforurening
Illustration: http://www.sxc.hu/photo/419205.
Årsagen til den københavnske drikkevandsforurening skal sandsynligvis findes på Nørrebrogade, hvor ophobet regnvand i bunden af en vejarbejdsudgravning er trængt ind i vandledningen, oplyser Københavns Energi.
Artiklen er ældre end 30 dage

Resultaterne af de mange prøver, som Københavns Energi tog i byens ledningsnet i weekenden, viser, at vandforureningen på Indre Nørrebro og i en del af Indre By mandag morgen ikke er overstået.

Cirka 40.000 borgere, fem plejehjem og 45 daginstitutioner, fritids- og ungdomsklubber samt folkeskoler er stadig berørt, og derfor skal drikkevandet i området på Indre Nørrebro samt en lille del af Indre By fortsat koges.

Det berørte område er dog langt mindre end de mange bydele, som i fredags fik besked om at koge drikkevandet.

Forureningen skyldes formentlig, at der er trængt regnvand ind i vandledningen i forbindelse med gravearbejde på Nørrebrogade. Denne kilde til forureningen er nu stoppet. Københavns Energi gennemskyller fortsat vandrørene, og myndighederne håber dermed at få bakterieniveauet til at falde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan dog tidligst tirsdag aften oplyses, hvor længe man skal koge drikkevandet i det berørte område.

Hvis daginstitutioner, fritids- og ungdomsklubber samt folkeskolerne i området ikke kan efterkomme anbefalingerne vedrørende drikkevand, hjælper Københavns Kommune med drikkevand og håndsprit til mandagens forbrug.

Skolemad vil være enten varmebehandlet eller skyllet i rent vand. Samtidig har Københavns Kommune overtaget leverancen af vand til de fem berørte plejehjem i området.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. august 2011 kl. 10:57

Der er blevet skiftet vandrør i bl.a. Elmegade. Så på et eller andet tidspunkt har trykket været af.

3
22. august 2011 kl. 10:54

Så vidt jeg er informeret, så drejer det sig ikke om et rør, men derimod en lagringstank, som nok ikke er under tryk

2
22. august 2011 kl. 10:50

Helt enig - det lyder snarere som et forsøg på et beroligende statement, udarbejdet uden de fornødne forkundskaber, i håbet om, at det nok bare bliver ædt af de fleste. Desværre gør den slags kun ondt værre.

1
22. august 2011 kl. 10:37

Hvordan kan vand fra en udgravning trænge ind i en vandledning? Det sker vel kun, hvis vandledningen er utæt og trykket er forsvundet.