Varmeforbruget stiger trods krav om lavenergi
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Varmeforbruget stiger trods krav om lavenergi

PLUS.
Mange danskere aner ikke, hvor meget energi de bruger. Det er ifølge flere forskere en af årsagerne til, at varmeforbruget stiger, selvom der bygges mere lavenergibyggeri. I Frederikshavn Boligforening sætter man derfor ‘smiley-paneler’ op, som viser, om beboernes el-, vand- og varmeforbrug overstiger deres acontoindbetalinger. Det betyder, at beboere som Anne Mette Tellefsen har fastholdt et lavt energiforbrug efter en stor renovering Illustration: Michael Bo Rasmussen/Baghuset

Siden 2013 er varmeforbruget pr. kvadratmeter bolig steget, selvom lavenergibyggeri og renoveringer burde have medført besparelser. Fiaskoen vil gøre det dyrere at nå klimamålene.

I 2020 vil husholdningernes varmeforbrug være faldet med 3 procent som følge af stramningerne af energikravene i bygningsreglementet og besparelsesindsatsen. Det forudså Energistyrelsen i 2010 i den såkaldte

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.