Var corona her i foråret 2019? Professor kæmper forgæves for svar

Plus4. oktober 2021 kl. 10:1013
Danmarks Nationale Biobank
Illustration: Danmarks Nationale Biobank.
På Statens Serum Institut ligger blodprøver, der kan vise, om corona fandtes i Danmark, allerede før sygdommen havde et navn. Men dansk forsker har ramt »et bureaukratisk mareridt«.
Artiklen er ældre end 30 dage

COVID-19 Professor kæmper på andet år for adgang til at finde svaret

Jeg har aldrig oplevet noget lignende og føler mig fanget i et bureaukratisk mareridt.«

Sådan lyder det fra den ­voldsomt frustrerede professor Karen Ange­liki Krogfelt, der arbejder ved medi­cinsk mikrobiologi på Roskilde Universitet (RUC) og siden maj sidste år har forsøgt at få analyseret 10.000 blodprøver fra Danmarks Nationale Biobank på Statens Serum Institut.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
13 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
20. november 2021 kl. 12:20

Fra avisen jeg tændte op med igår:

https://ing.dk/artikel/cecilie-tog-kina-at-genredigere-180168

Lidt sjovt at man ikke længere hører den samme begejstring for disse nye genteknologier. For uanset hvad der måte være sket eller ikke sket så er det skræmmende muligheder de giver og vores fantasi rækker nok ikke helt til at forstå det. Og hvis muligheden eksisterer for at lege med biologiske våben der kan lamme hele verden i årevis så er det naivt at tro at der ikke før eller siden er nogen der forsøger!

Man forstår godt at myndighederne har meget lidt lyst til at tale om det, men man må håbe at de bag kulisserne gør sig deres overvejelser, og forsøger at være forberedt på alle muligheder!

10
15. november 2021 kl. 07:31

SARS-CoV-2 blev jo færdig udviklet i Wuhan, især af professor Ralph Baric og Bad woman der i 2014. Og Fauci og CDC ejer jo 4.000 patenter på den.

Der står i dabatreglerne: Kontroversielle påstande kræver faglig dokumentation, kildehenvisning, samt skal holdes på et sagligt niveau.Hvor er din dokumentation?

Og i oktober 2019 sendte Moderna jo deres vaccine til test i ert amerikansk universitet , altså der før 28.12.2019 da vi lærte om Covid-19.

Der står i dabatreglerne: Kontroversielle påstande kræver faglig dokumentation, kildehenvisning, samt skal holdes på et sagligt niveau.Hvor er din dokumentation?

Og før da, i december, viste en af en sygdom indlag i New Yourk sig jo senere at have været smittet af virusen før at han af ndre grunde blev indlagt.

Der står i dabatreglerne: Kontroversielle påstande kræver faglig dokumentation, kildehenvisning, samt skal holdes på et sagligt niveau.Hvor er din dokumentation?

Jeg har enorm viden om dette, men bliver jo censureret, vel som en svarede mig "Ha ha jeg griner af folk der tror at de ved noget, og så ikke klare regning i 3jee klasse". Nå ja jeg blev jo kun målt til at have over 150 iQ, og kan til trods for 400 matematik bøger altså ikke klare 3je klasse.

Storhedsvanvid?

Nå ja og så ikke CDC eller Israels oplysninger gyldig, da jeg glemte at nævne en henvisning til hvad CDC og Israel er.

Der står i dabatreglerne: Kontroversielle påstande kræver faglig dokumentation, kildehenvisning, samt skal holdes på et sagligt niveau.Hvor er din dokumentation?

Jeg har anmeldt dit indlæg. Det er det værste vrøvl jeg har set længe, og bør omgående slettes. SKAM DIG!!!

8
8. oktober 2021 kl. 21:35

Handler dette om nøl og juristeri, eller om beskyttelse af vores DNA-data?

Tillidsbrud imellem os, og så dem der påstår at omgå vores data med høj moral og største agtpågivenhed, læser man om i avisen hver dag.

7
5. oktober 2021 kl. 11:19

Du ved naturligvis godt,

Nej det ved jeg ikke, jeg har aldrig i de utallige gange jeg har været ved lægen været udsat for nogen test så jeg tror at der er stor afstand mellem alt det man kan som videnskaben har gjort muligt og det som man faktisk gør. Og måske handler det om at et sparsommeligt sundhedsvæsen er mere optimistisk end godt er med hensyn til stikprøvestørrelser, så man risikerer at overse noget?

6
5. oktober 2021 kl. 08:44

Indeholder statistikken over influenza, kun personer der er blevet testet? Jeg har flere gange haft influenza til at stå på sygesedlen, men aldrig testet.

Dvs. at lægen har diagnosticeret influenza uden at du er blevet testet? Jeg tror ikke at det kommer med i statistikken da det kan være svært at diagnosticere uden en test. Det burde det ihvertfald ikke.

Der er dog mange der selv tror at de har fået influenza selv om de måske bare har haft en slem forkølelse (som ofte kan være en coronavirus) da mange af symptomerne er de samme. Jeg går normalt heller ikke til lægen hvis jeg har feber, muskelsmerter, snue osv. så jeg ved reelt ikke om jeg nogensinde har oplevet en influenza.

4
4. oktober 2021 kl. 22:23

Der har været meget fokus på influenza og influenzavaccine, kan man f. eks. være sikker på at der ikke fornylig har været coronaepidemier som man fejhlagtigt har troet var influenza?

Du ved naturligvis godt, at man rutinemæssigt i adskillige år har testet for influenza på danske hospitaler og hos læger for at finde ud af, om patienterne har influenza eller ej. Eller rettere - det lader til, at du har overset den lille detalje...

Hvordan tror du egenligt, at man finder ud af, hvilken type influenza, der rammer i de enkelte år?

3
4. oktober 2021 kl. 21:23

Fordi man har opdateret en database i 2021. Og lavet en ny registrering af maskiner, som NU kan bruges til at teste for covid.

Nej, du har ikke afsløret en konspiration, du er blot blevet narret.

1
4. oktober 2021 kl. 19:55

Hvis man nu har fået mulighed for at undersøge tidligere epidemier via gamle blodprøver så var det måske interessant at finde ud af hvordan corona tidligere har hærget og i hvilke varianter? Det kunne være en af forklaringerne på at folk blev ramt så forskelligt, at nogle mærkede næsten intet og enkelste blev alvorligt syge?

Der har været meget fokus på influenza og influenzavaccine, kan man f. eks. være sikker på at der ikke fornylig har været coronaepidemier som man fejhlagtigt har troet var influenza?

Jeg undrer på om vi havde corona i foråret 2014, der er tilsyneladende ikke registreret om det, kan det skyldes at det ikke var noget man gik op i dengang?