Værsgo, så er der kaffe med 40 pct. alkohol
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værsgo, så er der kaffe med 40 pct. alkohol

Nogle mener, at kaffe ikke kan drikkes uden en eller anden avec.

En ny kaffedrik med 40 pct. alkohol er måske et alternativ, som både vil være af interesse for forbrugere og spiritusbranchen, der konstant er på jagt efter nye særprægede drikke.

Drikken dufter af kaffe og smager bittert. Sådan beskriver otte erfarne smagsbedømmere den alkoholiske drik, som forskere fra Universidade do Minho i Portugal har fremstillet ud fra kaffegrums.

Tidskriftet Science omtaler på sit website, hvordan forskerne i en artikel i tidsskriftet LWT- Food Science and Technology har beskrevet, hvordan de har indsamlet kaffegrums fra et portugisisk kafferisteri og opvarmet det udtørrede kaffegrums i vand ved en temperatur på 163 grader celsius i 45 minutter.

Herefter blev væsken adskilt, og der blev tilført sukker og gærceller i en proces, der minder om den, der bruges til at fremstille whisky og rom – og så var den alkoholiske kaffegrumsdrik klar.

Forskerne har identificeret 17 stoffer, der bidrager til aromaen. De konkluderer, at drikken har en passende kvalitet, men forklarer også, at smagen kan forbedres med lagring i flere år.

Hertil er der kun at sige: Tak for kaffe.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Efter fermenteringen følger destillation for at nå de 40%.

Det er nyt for mig at "der blev tilført sukker og gærceller i en proces, der minder om den, der bruges til at fremstille whisky og rom".

Whisky og rom fremstilles så vidt jeg ved fermentering af vædsker med et naturligt sukkerindhold.

  • 6
  • 0

Fantastisk - portugiserne har opfundet kaffepunchen! De næste bliver vel at de laver snaps og lader folk selv blande det i kaffen?

  • 3
  • 0

Det lyder mildest talt underligt, risterier laver ikke kaffegrums, de rister kaffen. Er det ikke gået lidt for stærkt med denne artikel?

Fint, nu vil jeg fryse al min kaffegrums ned til der er nok til at lave en omgang alkohol på det- nej vent! Jeg vil hellere drikke irsk kaffe.

Mvh
Tine- der overvejer at lave strandmalurtsnaps- det kan også hældes i kaffen- og er bittert.

  • 8
  • 0

Hvis man blander sukkervand og gær får man alkohol og CO2 (ja, den der grimme miljøgift i ved nok :-) ).

Hvis man så yderligere tilsætter noget der smager af et eller andet, ja så får man noget alkoholisk som smager af et eller andet !

Det nye er så, at man her har en praktisk anvendelse for kaffegrums, som hidtil kun har kunnet bruges til at spå i.

Personligt ville jeg nok foretrække en god kop friskbrygget kaffe, tilsat noget ren alkohol. Det vil smage meget bedre, og være fri for div. fusel.

Hvis der er nogen som ikke ved hvad kaffegrums smager af, kan de blot prøve at brygge kaffe på de samme bønner 2 - 3 gange !

  • 2
  • 0

Hvis der er nogen som ikke ved hvad kaffegrums smager af, kan de blot prøve at brygge kaffe på de samme bønner 2 - 3 gange !

Eller lave en god gang kogekaffe/sæterkaffe: ca. en skefuld groftmalede bønner per øse vand varmes i en gryde med låg, når gryden snurrer og kaffen skummer er den klar, så skal den bare tilsættes en sjat brændevin og slubres af en dyb underkop.

Bønnerne bliver i gryden til der er udsolgt, derved ændres smagen efterhånden som bitterstofferne frigives.

  • 0
  • 0
Lettere off-topic

Er der ikke flødeskum i en farisær? (Ideen var vist at alle fik kaffe med flødeskum og at man så kunne hælde stærkere ting i kaffen til alle andre end præsten? Flødeskummet dæmpede lugten af spritten, så præsten kunne lade som om han ikke vidste at der var andre ting end kaffe i kopperne.)

  • 2
  • 0

Ideen var vist at alle fik kaffe med flødeskum og at man så kunne hælde stærkere ting i kaffen til alle andre end præsten? Flødeskummet dæmpede lugten af spritten, så præsten kunne lade som om han ikke vidste at der var andre ting end kaffe i kopperne.
Den kedelige duftdæmpende effekt ved flødeskummet kan man let omgå ved at afslutte med en solid skvæt "distillat" ovenpå flødeskummet! Hjemme hos os hedder det en "Jens Okking" efter samme skuespiller, der engang i et tv program om fiskeri på fyn, gav dette glimrende tip videre. Han er hermed behørigt citeret. Det virker rigtig godt, har introduceret en præstesøn for konceptet - gad vide om det er nået til faderen :)

Peter Jensen

  • 0
  • 0

Forlængst - bare med Brandy som de kalder Carajillo. I Sønderjylland kendt som en Farisær

Så vidt jeg kan finde frem til er brandy til Carajillo oprindeligt lavet på resterne af vindruer, altså en drik "bagaceira" der smager af bitre vindruekerner.

"brandy—from the Dutch expression for "burnt (i.e., distilled) wine"—originated as terms for distilled spirits using whatever ingredients were available locally."

Nede sydpå købte vi på et tidspunkt en flaske Grappa, efter konceptet ind i et supermarked og finde den mængde sprut vi må have med hjem, og den var lige på tilbud den dag, det var så bittert at havde vi ikke fået gæster der ikke var så kræsne, så havde vi stadig haft flasken her mange år senere, måske fejlen var at vi drak det rent som snaps, hvor det måske er bedre egnet til at spæde i kaffen.

  • 0
  • 0

Ja hvis man i stedet filtrerede det og frysereducerede det, samtidig med at man tilsatte en pæn portion Muscovadosukker så har man den fineste Kahlúa.
Angående Malurtbitter så skal du samle Malurten ved roden af Besser rev på Samsø der findes (endnu da) den bedste strandmalurt (ifølge Glob)
På vej tilbage kan du ved Holmegård købe Samsøprodukter bl.a. frysereducerede likører. Fremstillingsprocessen kan du se i Tranebjerg efter aftale.

  • 0
  • 0

Bioethanol fra kaffegrums! Enhedslisten vil sikkert mene at potentialet er uendeligt.

Der må være noget klimaministeren har glemt at få med i sit klimakatalog!
Der bør straks afsættes et passende gange 100 millioner til 3 G bioethanol. Inbicons 2G har kun kostet os en bagatel af ca. 1 milliard.

  • 2
  • 0

med at lave drikken af kaffegrums?

Her har man jo allerede ekstraheret alt det gode ud af kaffebønnerne - og hvis man er Starbucks - også meget af det dårlige ;o)

Hvorfor ikke lave en drik på gærede nyristede kaffebønner i stedet ?

mvh Flemming
(der arbejder med kaffe til daglig)

  • 3
  • 1

Nu har jeg det ligesom- ved min strand. Der er temmeligt langt til Samsø herfra (medmindre man selv har båd- hvad jeg ikke har). Her er til gengæld rigtigt megen strandmalurt.
Normalt ryger kaffegrums i komposten.

Mvh
Tine- der ilede ud og købte snaps, som til rønnebærsnaps, men det er så kun 2 mdr for tidligt....

  • 1
  • 0

"Whisky og rom fremstilles så vidt jeg ved, ved fermentering af vædsker med et naturligt sukkerindhold."
Men kan også tilsættes sukker, sukkerroe - sukkerrør mv.
Hvorefter det destilleres.

  • 0
  • 0

kahlua,

haha tænkte bare med al det kaffen skal igennem fra den rå bønne til det færdige produkt har kaffen så ikke været igennem nok :)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten