Værs'go - her er den bedste leder

»Nogle tror, at de er Guds gave til ledergerningen, fordi de har en høj uddannelse. Men uddannelse er ikke lig med lederpotentiale,«

Sådan siger professor i organisations - og ledelsesteori på Aarhus Universitet Steen Hildebrandt til Djøfbladet. Han ærgrer sig over, at prestige og magt er drivkraften for mange, når de går efter en cheftitel. De to elementer kan godt indgå, men må ikke være det bærende motiv. Heller ikke uddannelse er det vigtigste element.

Opret en Jobfinder-konto og få besked, når der er et job, der matcher din profil

En god leder er nærmere kendetegnet ved at have fokus på sine medarbejdere.

Den primitive mand er passé.Steen Hildebrandt, professor i organisations- og ledelsesteori, om typen, der vil være leder for enhver pris.

»Kan du lide mennesker og ser det som en udfordring at få dem til at udvikle sig og yde deres bedste til gavn for virksomheden, så skulle du måske overveje at blive leder,« siger lederkonsulent Susanne Teglkamp ligeledes til Djøfbladet.

Steen Hildebrandt er enig og mener, at de, der har fokus på magten og prestigen, kan få det svært på fremtidens arbejdsmarked. Tiderne er ikke længere til dem, som for enhver pris møver sig op gennem systemet, adlyder hierarkiet og aldrig siger øverste chef imod.

»Den primitive mand er passé,« siger han.

Fremtidens leder

Fremtidens dygtige leder er ifølge professoren ham eller hende, der besidder globalt udsyn, har en dyb faglighed og forstår at inspirere andre.

Deriblandt flere kvinder.

Læs også: Ny blog: Ledelse og coaching

»Jeg tror, at vi vil se flere kvindelige ledere, fordi vi har så mange dygtige kvinder derude. De går ofte ikke efter at blive chef, men udstråler naturligt lederskab, og det skal nok blive set,« siger Steen Hildebrandt.

Han mener faktisk, at en udskiftning allerede er i gang. Både på kvindefronten - og så sandelig også på fronten hos dem, der er gået efter magten.

»Vi har for mange ledere, der vil mere, end de evner. Derfor er der stor udskiftning på lederposterne disse år,« siger han.

Læs også: Kvindelige chefer scorer højest hos TDC