Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Værsgo: Førstehjælp til rådvilde IDA-medlemmer

»Ude godt – stemme bedst.« Det kan klares fra sofaen, og kræver blot en mobil, en tablet eller en pc. Alligevel viser en prognose, at kun 15 procent af medlemmerne vil deltage i IDAs repræsentantskabsvalg denne gang. Illustration: Lars Refn

Ved midnat i dag lukker den elektroniske stemmeboks til IDAs repræsentantskabsvalg 2022.

Du kan altså stadig nå at stemme, men måske føler du dig ikke klædt ordentlig på.

Det råder vi bod på her, så du kan være med til at påvirke IDAs retning de kommende tre år. Med din stemme får du ligeledes indflydelse på, hvem der skal stå i spidsen for IDA. Det er nemlig det nyvalgte repræsentantskab, der vælger IDAs formand.

Valgkampen har budt på temaer som grøn omstilling med eller uden atomkraft. Først i valgkampen skabte det således stor debat blandt læserne, da en ny liste, Atomkraft ja tak!, meldte sig på banen som konsekvens af, at analysen IDAs Klimasvar 2045 ikke medtog atomkraft.

Fra de øvrige lister lød forklaringen blandt andet, at der med en CO2-reduktion på 70 procent allerede i 2030 ikke er tid til at opføre atomkraftværker, og at det under alle omstændigheder er umuligt at finde et flertal for a-kraft på Christiansborg.

Flere lister erklærede dog, at de var med på at undersøge mulighederne for atomkraft ud fra den holdning, at beslutninger skal træffes på basis af fakta.

IDA beskyldt for aktvisme

FN’s 17 verdensmål og deres rolle for IDAs fremtidige vision satte gang i en diskussion listerne imellem, da De Privatansatte advarede mod, at IDA bliver for aktivistisk, fordi »mange lister har meget travlt med at omklamre« verdensmålene.

Den udtalelse imødegik flere lister, som pegede på, at IDA og dets medlemmer har en særlig forpligtelse til at drive den grønne omstilling på grund af deres faglige indsigter.

Da de 13 listeførere mødtes til direkte debat, var der blandt andet fokus på medlemmernes trivsel efter corona.

Seks formandskandidater klar

Efter seks år på posten falder den nuværende formand Thomas Damkjær Petersen for genvalgsreglerne. Det eneste, der på forhånd er helt sikkert ved dette valg, er derfor, at der kommer en ny topfigur i foreningen.

I alt seks IDA-medlemmer har meldt deres kandidatur til posten, og de var samlet til duel torsdag den 7. april. Her diskuterede de blandt andet medlemmernes behov for livslang kompetenceudvikling og foreningens behov for databaseret karriererådgivning, hvis IDA fortsat skal opleves som relevant for hvert enkelt af de efterhånden 140.000 medlemmer.

Du kan få links til interviews med alle seks formandskandidater her.

Se hele valgdækningen

IDA-valg 2022

IDA-valg 2022 Bliv klogere på, hvad der adskiller de politiske lister i IDA, og på hvilken retning de hver især ønsker for foreningen. Se hele Ingeniørens dækningen af IDA-valget 2022.