Værsgo og byd på første billet til turist-rumtur med Blue Origin

Illustration: Screenshot, Blue Origin, Youtube

Efter at have brugt mere end seks år på at udvikle rumraketten New Shepard, har Blue Origin med Jeff Bezos i spidsen nu sat en dato for den første kommercielle rumfart.

Alle, der har en betydelig portion penge på lommen, kan lægge et bud ind på den ene billet, virksomheden har sat i udbud. Den første budrunde startede i denne uge og løber frem til 19. maj.

Først efter 19. maj vil det være muligt at se, hvilke beløb, der bydes ind med, og budrunderne afsluttes ved en live-auktion den 12. juni, skriver CNN Business.

Blue Origin offentliggjorde auktionen på Twitter onsdag morgen lokal tid.

Indtægterne fra auktionen doneres til initiativ, der vil fremme engagementet i videnskab og teknologi blandt unge, Club for the Future.

Læs også: Video: Starship 15 landede efter perfekt flyvning - se den her

Sædet, der udbydes på auktionen, er den eneste plads, som er tilgængelig for offentligheden. Resten af pladserne optages af mennesker, som Blue Origin har udvalgt.

Kræver særlig fysik

Det er dog ikke alle og enhver, der kan komme ombord på raketten. Ifølge Blue Origins hjemmeside skal passageren være over 18 år, mellem 152 og 193 centimeter høj og veje mellem 50 og 100 kilo.

Passageren skal desuden være i stand til at klatre syv etager på halvandet minut og kunne spænde og løsne sin sikkerhedssele på mindre end 15 sekunder, kunne være i en lukket kapsel i halvanden time og modstå en G-kraft på 5,5 under nedstigning.

Succesfulde testflyvninger

Amazon-milliardæren Jeff Bezos grundlagde Blue Origin for 21 år siden og har over de senere år foretaget en lang række automatiserede testflyvninger med raketten fra virksomhedens faciliteter i Texas, hvor kabinen har været tom.

Læs også: Mikro-løfteraketten "Spectrum" er den nye deltager i rumkapløbet

Raketten består af to elementer - en kuppelformet kapsel og en 18 meter lang hjælperaket. De fremtidige passagerer vil tilbringe i alt 10 minutter i luften og nå omtrent 100 kilometer over jordens overflade.

Prisen for en tur med raketten har længe været genstand for spekulation. Blue Origins konkurrent Virgin Galactic har i lang tid udbudt billetter i forsalg, hvor priserne ligger mellem 200.000 og 250.000 dollars, der svarer til omkring 1,2 til 1,5 millioner danske kroner.

Emner : Rumfartøjer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Rumturisme er IDIOTI i sin mest rendyrkede form. Det burde være en forudsætning at Rumturisme SKAL være KLIMA- og MILJØ- og RESSOURCE-NEUTRAL. Se hellere "Rumrejsen år 2001" i stedet for at belaste klodens ressourcer. For der er absolut NUL nyttevirkning ved en Tourist-tur i rummet.

  • 2
  • 19
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten