Vækstaftale: Lavere energiafgifter til virksomheder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vækstaftale: Lavere energiafgifter til virksomheder

De danske virksomheder får fremover færre udgifter på energiområdet. Det sker som en del af den vækstplan, som regeringen, Venstre, Liberal Alliance og de Konservative er blevet enige om.

Aftalen betyder, at virksomhederne først og fremmest ikke længere skal betale energispareafgift, som er en CO2-afgift på el. Desuden slipper de også for at betale eldistributionsbidrag.

Formålet med lempelserne på energiafgifterne er, at virksomhedernes produktionsomkostninger bliver reduceret, samtidig med at de får mindre administration i forbindelse med afgifterne. Det skal være med til at sikre, at de danske virksomheder kan konkurrere mod de udenlandske.

Aftalen indeholder desuden nogle tilskud til virksomhederne i form af en pulje til el-intensive virksomheder og tilskud til industriel kraftvarme. Det bliver også billigere for virksomhederne at skaffe sig af med især farligt affald.

Dokumentation

Artikel på politiken.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten