Vaccine-skandale: Mange børn påført uhelbredelig hjernesygdom

20. februar 2012 kl. 07:2440
Vaccine-skandale: Mange børn påført uhelbredelig hjernesygdom
Illustration: CDC.gov.
H1N1-vaccinen Pandemrix er mistænkt for at have påført mange svenske og finske børn den sjældne neurologiske lidelse narkolepsi.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den massevaccination, som Sverige, Finland, Norge og Island gennemførte, da svineinfluenzaen H1N1 for tre år siden brød ud, har efter alt at dømme påført mange svenske og finske børn den invaliderende og uhelbredelige hjernesygdom narkolepsi.

Det viser nye tal fra European Centre for Disease Prevention and Control, som har opgjort, hvor mange der er blev ramt af sygdommen, der bl.a. viser sig ved uimodståelige søvnanfald og pludselige muskellammelser.

Den mistænkte vaccine hedder Pandemrix. Det var den, der tegnede sig for mere end to tredjedele af det samlede forbrug i EU, bl.a. i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Sverige og Finland vaccinerede flest personer mod H1N1, og det er også der, at langt flest har fået narkolepsi. I Finland er 121 blevet ramt af den ellers yderst sjældne hjernesygdom. I Sverige har 168 vaccinerede, deraf 150 børn, fået sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Så smider vi for 75 mio kr. vaccine mod svineinfluenza ud

I Lægemiddelstyrelsen siger overlæge Doris Stenver fra afdelingen for forbrugersikkerhed:

»Selv om vi overordnet ikke kan tillade os at sige, at der er en sammenhæng mellem brugen af Pandemrix og stigningen i narkolepsi-tilfælde, kan vi ikke komme bort fra, at der ser ud til at have været en sammenhæng i Sverige og Finland, men at det er nogle lokale forhold, der gør sig gældende.«

De lokale forhold, Doris Stenver hentyder til, er en virus, der har nedbrudt immunforsvaret:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I Sverige og Finland har man, i modsætning til EU-landene generelt, kunnet påvise en sammenhæng mellem narkolepsi og Pandemrix. Teorien i Finland er, at et lokalt virus har cirkuleret samtidig med, at man vaccinerede et meget stort antal børn. Virusset har så påvirket immunforsvaret, og det har yderligere banet vejen for de mange tilfælde af narkolepsi,« forklarer Doris Stenver.

»I Danmark har der ikke været nogen stigning i omfanget af narkolepsi. Det har der til gengæld været i Sverige, og da det ligger så tæt på Danmark, er forskellen meget svær at forklare med f.eks. et lokalt virus, hvis det netop ikke handler om, at svenskerne også har vaccineret mange flere børn, end vi har i Danmark,« siger hun.

Læs også: Nye tal: Massevaccinering mod H1N1 reddede stort set ingen liv

Også i Norge, hvor 30 børn har fået narkolepsi, foregår der i øjeblikket en voldsom debat om vaccineprogrammet.

I alt blev mere end 36 millioner børn og voksne i hele EU vaccineret mod influenzaen af virustype H1N1, og der blev brugt fire forskellige vacciner.

I Sverige har en undersøgelse tidligere påvist, at børn og unge under 20 år kan have en fire gange så høj risiko for at få narkolepsi, hvis de er vaccineret med Pamdemrix, i forhold til dem, der ikke er vaccineret.

Som konsekvens anvender Danmark ikke længere Pandemrix, og I EU må vaccinen ikke længere bruges til unge under 20 år.

Oplysningerne kommer frem samtidig med, at nye tal fra European Centre for Disease Prevention and Control afslører, at massevaccinationen mod svineinfluenzaen stort set ikke reddede liv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sverige vaccinerede 60 procent af befolkningen mod svineinfluenzaen, Tyskland 8 procent, Danmark bare 6 procent og Polen slet ingen. Men dødeligheden i landene stod slet ikke i forhold til de kræfter, som sundhedsmyndighederne satte ind mod det 21. århundredes første pandemi.

Dokumentation

Læs mere her:

40 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
45
4. januar 2013 kl. 12:48

Tak til Anne Thygesen for det gode råd om at bruge Colgate tandpasta til poleringsmiddel til lysestager. En gæst har netop efterladt en sådan tube, og min fars gamle pokaler trænger til en omgang.

I øvrigt kan fluor reagere med kviksølv, hvorfor det måske er uklogt at bruge fluor-holdig tandpasta, hvis man har amalgamfyldninger i mundhulen?

Gad vide hvornår den almene danske lægestand tilegner sig en relevant basisviden om toksiske metaller og kroniske tungmetalforgiftninger?

44
4. januar 2013 kl. 12:33

Hvis man får vaccine med indhold af kviksølv, så rammes man. Kviksølv er en nervegift. Gift har det med at sætte sig i de steder, hvor der er fedtvæv. Hjernene består af meget fedt. Den skal have fedt - fedt er hjerneføde...

Ingen går ram forbi efter den slags vacciner. Før eller siden viser der sig skader. Går man til lægen, skal man regne med at lægen slår "symptomer" hen som ikke at have sammenhæng med vaccinen. Amalganfyldninger i tænderne har fx en lang historie hvor "ekspertisen" påstod at amalganen intet havde at gøre med svækket immunforsvar og et utal af sygdomme. Flour bruges stadig idag - som påstået hjælp mod caries. Det er blot et stort flop. Mine børn får ikke flour i tandpastaen. Aldrig mere colgate eller andet møg til indvortes brug. Måske som poleringsmiddel til lysestage....

43
28. februar 2012 kl. 21:23

Et middel til at forbedre viden om lægemidler, er naturligvis at bevare Institut for Rationel Farmakoterapi som et selvstændig enhed, som Stine Brix enhedslisten har anmodet Sundhedsministeren et møde om, ifølge Dagens Medicin d.24.2.2012.

42
23. februar 2012 kl. 09:39

De danske myndigheders anbefalinger om spisning af fisk er beregnet udfra blodets halveringstid af methyl-kviksølv (som er den kviksølvforbindelse der er mest af i fisk). Deres beregninger burde være udregnet udfra organismens halveringstid, idet methyl-kviksølv, der er fedtopløseligt, deponerer sig i indre organer deriblandt hjernen. Altså har man i myndigheders anbefalinger om spisning af fisk ikke taget højde for den mængde methyl-kviksølv, som allerede er blevet deponeret i organismen . Man kan formode, at de danske myndigheder har langt sig efter de amerikanske myndigheders anbefalinger i deres beregninger. I USA har man en stærk fiskeriindustri, som har været ganske dygtige til at påvirke myndighedernes beregningsmetoder. Vil man vide mere om de amerikanske beregninger, så kan man læse bogen ”Diagnosis Mercury” af Dr. Jane Hightower.

Her er et citat mere fra myndighederne fra Ugeskrift for læger under svineinfluenzapandemien. ”Kviksølvindholdet i vaccinen er bekymrende. Nej. Den mængde kviksølv, der er i vaccinen, er så lille, at den ikke giver nogen risiko. Der må være samme mængde kviksølv i et glas babymos, som der er i vaccinen. Og hvis du spiser en fiskefilet får du cirka samme mængde kviksølv, som hvis du bliver vaccineret.”

Der er altså stor forskel på at få injiceret en vaccine, som er konserveret med Thiomersal (fraspalter ethyl-kviksølv) og så spise fisk. Noget andet er, at ethyl-kviksølv og methyl-kviksølv ikke er samme kviksølvforbindelse. Der er f.eks. stor forskel på deres halveringstid i blodet, som igen ikke må tages som udtryk for at kviksølvforbindelsen er blevet elimineret fra organismen.

Angående evaluering af Pandemrix-vaccinen, så vil jeg henvise til mit indlæg her:
http://www.lakartidningen.se/includes/07showComments.php?articleId=13462#3399som er svar på dette indlæg. "Mängden kvicksilver i Pandemrix är inte förenad med ökad hälsorisk”http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=13462#commentsom er svar på dette indlæg. Desinformation om biverkningsriskerna för barn och foster med tiomersal i vaccinhttp://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=13461

Den opmærksomme læsere kan selv konstatere, at heller ikke de svenske myndigheder har styr på, - at man ikke kan sammenligne oral indtagelse med injektion, - at blodets halveringstid ikke kan tages som udtryk for organismens elimineringstid, med videre. Endvidere er det min opfattelse, at heller ikke de svenske myndigheder formår at skelne vaccineindustriens propaganda fra faktuelle faglige oplysninger.

41
23. februar 2012 kl. 00:08

Hanne, jeg går ud fra du også på det kraftigste fraråder folk at spise fisk? Hvis du holder dig til anbefalingen om at spise fisk to gange om ugen, får du nemt et kviksølv indtag på mere end 5 mikrogram, som du er så bekymret for. Og det vel at mærke på ugentlig basis!

Der er ingen tvivl om at kviksølv er giftigt, og at indtaget skal begrænses mest muligt, men skal vi ikke prøve at holde det i perspektiv?

Du mener ikke vaccinen er ordentlig afprøvet inden den kom på markedet. Vaccinen er godkendt af det centrale europæiske lægemiddelagentur (EMA) baseret på 3 kliniske studier inkluderende mere end 5.000 test personer. Hvor meget mener du skal til for at have en tilstrækkelig vurdering? Udpeg også meget gerne hvad du mener der er galt med EMA's evaluering. Jeg er sikker på de har et job til dig :-)

Der er offentliggjort en opsummering af deres vurdering her: http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Public_assessment_report/human/000832/WC500038124.pdf

40
22. februar 2012 kl. 23:11

Thomas Krarz. Det ikke publiceret forsøg i linket.

39
22. februar 2012 kl. 23:02

Danmark skal ændre pandemiberedskab H1N1-skandalen, hvor Danmark var tvunget til at købe enorme mængder vaccine imod en ufarlig sygdom, skal ikke kunne gentage sig. Derfor skal Danmarks kontrakt med medicinalindustrien ændres, så en pandemi fremover skal være farlig, før det udløser indkøb af store mængder vaccine, mener både forskere, myndigheder og politikere

http://www.information.dk/221457

http://www.information.dk/219520

Normalt løber sygdomene fra den australske vinter til den norlige så har man et fingerpeg om de er farlige, men den viste sig at være mild, Så sagde de at den kunne mutere, men det ville i så fald have udløst en ny vaccine!

Jeg ved sommend ikke 100% hvad jeg mener.

38
22. februar 2012 kl. 22:26

Det fremgår af norsk materiale, at narkolepsi kan fejldiagnosticeres som ADHD.

Doris Stenver bør komme med en videnskabelig dokumentation for sit udsagn om en virus, der har nedbrudt immunforsvaret hos børn i Norge, Sverige og Finland.

For mig at se, så virker Doris Stenver´s udsagn som en manglende erkendelse af, at også Lægemiddelstyrelsen lod sig forblinde af en dygtig vaccineproducent (GlaxoSmithKline), som forstod at sælge en vaccine, som hverken var effektiv eller ordentligt afprøvet og som tilmed var behæftet med alvorlige bivirkninger. Bivirkninger, som end ikke vaccineproducenten vil stå til ansvar for. En mere ydmyg holdning fra Doris Stenver side ville være klædelig. Ved at vikle sig ind i bortforklaringer, så opnår Doris Stenver kun, set med mine øjne, at befolkningen i stadig større grad mister tilliden til myndighederne, og så bliver det rigtigt farlig, hvis der opstår en ny pandemi med et farligt virus.

Faktisk var mistilliden til myndighederne i forbindelse med svineinfluenza-pandemien allerede stor, visende sig ved, at der kun blev brugt 700.000 Pandemrix-vacciner, og 1,5 mill. ubrugte vacciner måtte sendes til destruktion.

Myndighedernes forklarede befolkningen således i 2009: "Nogle er bekymrede over vaccinens kviksølvindhold. Hvor meget får man i kroppen? »Man får 0,5 mikrogram thiomersal pr. dosis, og man får to doser. Det er langt under den eksponering for kviksølv, som man får, når man f.eks. spiser fisk. Der er lavet masser af undersøgelser, og thiomersal er ikke farligt i de mængder, der bruges i vacciner. Det har været brugt siden 1930'erne og er meget effektivt til at dræbe bakterier, som måtte forurene vacciner«.

Dette er en forklaring, som er fagligt ”helt ude i skoven”, og som med al tydelighed viser myndighedernes manglende viden om kviksølv. At der dertil var en kommafejl i den opgivende koncentrationen af Thiomersal, som stod, i Ugeskrift for Læger fra den 7. sept. og til den 20. okt. 2009, hvor jeg gjorde opmærksom på fejlen, gør ikke sagen bedre.

Det er et faktum, at Thiomersal er neurotoksisk, at det penetrerer blod-hjerne-barrieren samt at det er et allergent stof.

37
22. februar 2012 kl. 21:18

Svineinfluenza pandemien var en skandale.</p>
<p>For at nogle kunne tjene penge, er der stadig syge hvoraf mange tit ikke kan forklares og derfor kan ingen klandres.</p>
<p>Jeg er lidt stolt over at de fleste danskere ikke hoppede på det. På trods af mediepresset.</p>
<p>knud

Jeg har stadig svært ved at få øje på skandalen, og det hjælper ikke lige frem at læse dine indlæg...

Du mener kort og godt det hele er et svindelnummer for at tjene penge? Jeg bliver nød til, nok engang at slå fast, at det er de enkelte myndigheder som egenrådigt beslutter om landet skal investere i vacciner eller ej. Man kan nu i bakspejlet sige, at den danske lægemiddelstyrelse traf den rigtige beslutning. Men som også nævnt i et tidligere indlæg, havde denne pandemi vist sig at være mere dødelig end tilfældet var, så havde alle peget fingre af deres inkompetance efterfølgende. Det er ikke så simpelt.

En ting kan vi blive enige om, mediepresset var hysterisk, og kørte debatten fuldstændig af sporet. Lægemiddelstyrelsen måtte blandt andet stille op og forsvare deres beslutning. Jeg er dog temmelig overbevist om, at danskerne primært ikke blev vaccineret, fordi den ikke blev anbefalet af Lægemiddelstyrelsen (med mindre du var i risikogruppen) eller stillet frit til rådighed.

36
22. februar 2012 kl. 20:58

Ove, jeg er ked af at sige det, men det er stadig uklart for mig hvad du mener, og dit link fører ingen steder hen. Nu prøver jeg derfor i stedet at gætte hvad du mener. Som jeg læser dit indlæg mener du ikke der er regler for, at alle oplysninger om bivirkninger skal medtages i en ansøgning af en vaccine. Dette er ikke korrekt. Ansøger har pligt til at medtage alle data på denne front. Der kan så stadig være forskel på hvad der står anført i en indlægsseddel fra USA og en fra Europa, da FDA og de Europæiske myndigheder har forskellige regler for hvordan en bivirkning skal klassificeres. Men det kan du altså ikke klandre industrien ;-)

35
22. februar 2012 kl. 18:58

Thomas Kratz. Jeg har udtrykt mig lidt utilstrækkelig vedrørende Chorane inst. omkring godkendelse af omtalte vac. idet at der måske ikke indgik væsentlige oplysninger om bivirkninger, da de ikke var med i godkendelses grundlaget, fordi der ikke eksisterer nogen regler for, at alle oplysninger skal samles et sted., her i særlig grad, de oplysninger der ikke er med i godkendelsen. Nedenstående link giver et godt indblik i dette forhold.

https://mail.google.com/mail/?shva=1#sent/134890cb6b74749f

34
22. februar 2012 kl. 18:58

Svineinfluenza pandemien var en skandale.

For at nogle kunne tjene penge, er der stadig syge hvoraf mange tit ikke kan forklares og derfor kan ingen klandres.

Jeg er lidt stolt over at de fleste danskere ikke hoppede på det. På trods af mediepresset.

knud

32
22. februar 2012 kl. 08:25

Hvis vi nu skal forholde os til artiklens emne:</p>
<p>Den ældre svenske marts 2011 rapport med 4.19 "relative risk" er her:</p>
<p><a href="http://www.lakemedelsverket.se/upload/nyheter/2011/PandemrixRegReport11…;
<p>Den seneste meddelelse fra den europæiske lægemiddelstyrelse fra juli 2011 er her:</p>
<p><a href="http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/publi…;
<p>Men det er jo gamle nyheder? Eller hvad?</p>
<p>

God pointe Finn. Det er nemlig gamle nyheder. De fleste som arbejder i industrien har vidst besked om det i mere end ½ år. Det er vel blot først nu en nysgerrig journalist får nys om det ;-)

Og den her sag illustrerer egentlig meget godt hvordan systemet virker. Mange tror fejlagtigt, at lægemidler (deriblandt vacciner) er 100% sikre. Ellers ville de ikke være blevet godkendt. Sådanne lægemidler findes ikke. Alle lægemidler har potentielle bivirkninger. Her tror mange så, igen fejlagtigt, at alle bivirkninger bør være afklaret ved godkendelse af lægemidlet. Nogle bivirkninger optræder imidlertid med en prævalens på 0.1% eller mindre. Det er umuligt ved en godkendelse at have klarhed om disse bivirkninger. Det ved industrien og det ved myndighederne. Derfor er der sat et system op til monitorering af lægemidlers sikkerhed efter de lanceres på markedet. Nye, eventuelt uventede bivirkninger, eller bivirkninger optrædende med større prævalens end ventet inkluderes i lægemidlets mærkning (patientvejledning mm.) og lægemidlets fortsatte brug evalueres på ny. Hvis nødvendigt indskrækes brugen (som det ses på EMA's hjemmeside for Pandemrix) eller lægemidlet fjernes helt fra markedet. Der er sådan set intet odiøst i denne proces.

31
22. februar 2012 kl. 08:08

Derforuden har Chorane inst. ikke kunnet finde alle oplysninger om godkendelses grundlaget for omtalte vac. her. Nogle væsentlige oplysninger er tilsyneladende forsvundet i systemet.</p>
<p>På den baggrund har jeg sidste år omkring december, rejst spørgsmålet overfor sundhedsministeren, hvorvidt at der i EU kunne laves regler for at alle oplysninger omkring godkendelse kunne samlet et sted.

Nu er det lidt sparsomt med oplysninger i dit indlæg, så når du omtaler 'systemet', hvilket system refererer du så til? Det danske, det svenske, det europæiske, eller? Det er meget forskelligt hvor meget de enkelte lægemiddelmyndigheder offentliggør efter godkendelse af et lægemiddel. Det betyder dog ikke der er noget som helst suspekt ved selve godkendelsesprocessen. Det er altid en balancegang mellem propriotær data og data som kan offentliggøres. Denne tolkning er meget forskellig fra en myndighed til en anden. Der er dog generelt en tendens mod større 'transparency' som det hedder på godt nudansk.

30
22. februar 2012 kl. 07:16

Spændende indlæg, men grundlæggende er der en stor grad af sandhed i Oraklet Rastennis indlæg. Dagbladet information skrev en god artikel d.18. juni 2010 skrevet af Lars Boeking, med overskriften: Kan empatien nå at redde verden. Artiklen henviser til en bog skrevet af Jeremy Rifkin, der er forfatter, økonom og rådgiver for EU- kommissionen. Nogle uddannelsessteder er begyndt at indrage en større grad af empati som virksomheds etik. Derforuden har Chorane inst. ikke kunnet finde alle oplysninger om godkendelses grundlaget for omtalte vac. her. Nogle væsentlige oplysninger er tilsyneladende forsvundet i systemet. På den baggrund har jeg sidste år omkring december, rejst spørgsmålet overfor sundhedsministeren, hvorvidt at der i EU kunne laves regler for at alle oplysninger omkring godkendelse kunne samlet et sted.

28
20. februar 2012 kl. 23:42

Hvis vi nu skal forholde os til artiklens emne:

Den ældre svenske marts 2011 rapport med 4.19 "relative risk" er her:http://www.lakemedelsverket.se/upload/nyheter/2011/PandemrixRegReport110328.pdf

En fransk april 2011 rapport om 9 tilfælde blandt 670000 unge mod forventelig 2,1 (hvis mit franske slår til):http://www.afssaps.fr/Infos-de-securite/Communiques-Points-presse/Vaccins-pandemiques-grippe-A-H1N1-et-narcolepsie-Actualisation-des-donnees-Communique

Den seneste meddelelse fra den europæiske lægemiddelstyrelse fra juli 2011 er her:http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/public_health_alerts/2011/07/human_pha_detail_000034.jsp&mid=WC0b01ac058001d126

En finsk september 2011 rapport: Association between Pandemrix and narcolepsy confirmed among Finnish children and adolescentshttp://www.thl.fi/en_US/web/en/pressrelease?id=26352

Men det er jo gamle nyheder? Eller hvad?

25
20. februar 2012 kl. 21:34

Det vil nok nærmere være som da BAXTER, sender influenza vaccine ud, indeholdende levende virus (H5N1 bird flu virus)!....

http://www.ctv.ca/CTVNews/Health/20090227/Bird_Flu_090227/

Der går også nogle rygter om en mossad agent der ville advare om Baxter!

http://www.dailymotion.com/video/xb3fsf_joseph-moshe-gets-murdered-trying-t_news

vacciner indeholder tit kviksølv og boostere begge dele er pænt kontroversielle! Men de indeholder også meget mere end det!

http://www.me-cfs.info/Tungmetaller.htm#5

Men når man har en pandemi kan man blive frataget visse rettigheder!

http://www.information.dk/215341

Når ens rettigheder er taget kan man blive tvangs vaccineret! Måske med levende virus som kun feks. kun Baxter har midlet mod. Indeholdende tungmetaller! Det vil da være Det prefekte massemord!

En side med lidt information: Hvor man kan se at børn i amerika får 49 doser af 14 vacciner før de er 6 år! og man kan se ingredienserne!

http://www.nvic.org/

http://www.nvic.org/Downloads/49-Doses-PosterB.aspx

National Vaccine Injury Compensation Program:

http://thenatureofreality.com/HRSA%20-%20National%20Vaccine%20Injury%20Compensation%20Program.pdf

Vi er vaccineret. Og jeg er ikke imod vacciner, men synes nogle af de her links er tankevækkende.

Knud

24
20. februar 2012 kl. 21:32

Hej Thomas K..

Hvor vover du at skrive sådan noget om medicinalindustrien - Det du skriver er jo ren konspiration! Er du ekstremist?

Det er rigtig nok at man i USA tvangsvaccinerer børn, men det er jo kun for deres eget bedste. Staten passer jo bare på os. Det eneste de har på dagsordnen er at passe på dig om mig og ikke mindste alle andre i verden.

Du undrer dig måske over hemmelige møder i f.eks. Bilderberg regi uden referat og med streng tavshedspligt; ser du, uden denne hemmeligholdelse, kan de ikke hjælpe os og varetage os almindelige menneskers interesser. Dig og mig vi er ikke alt for kloge - ligesom de fleste andre almindelige arbejdende folk herhjemme, så alt det med folkeafstemninger, nuanceret fri debat , spørgsmål i det offentlige rum direkte til politikere, dur bare ikke.

Se bare hvor flot vi har gjort det i Irak, Afghanistan, Egypten, Libyen og snart også Syrien og Iran. Det er jo blevet dejlige lande nu, hvor vi i dag kan holde sommerferie og det har næsten ikke kostet nogen penge eller nogen menneskeliv. Hurraaa :-D

(Gæt selv om ironi kan være anvendt i dette indlæg)

23
20. februar 2012 kl. 21:14

Massevaccination med H1N1 var MEGET vigtig for verdenssundheden og for at redde en masse liv. Der er naturligvis INGEN alvorlige bivirkninger ved vaccinen. Kun i ufattelig få tilfælde. De fleste af de tilfælde vi rent faktisk læser om er enten løgn eller skyldes andre faktorer.</p>
<p>Alt det med at medicinalvirksomhederne udvikler og promoverer vaccinerne for at tjene penge, er en dybt useriøs påstand. Samtlige læger, forskere og finansfolk for den sags skyld brænder for at redde menneskeliv, udrydde sygdomme og gøre verden til et meget bedre sted. Kun onde og misundelige mennesker påstår noget andet.</p>
<p>Vågn nu op. Der sker IKKE noget ved at indtage kemikalier i form af medicin, tilsætningstoffer eller genmodificeret mad. Folk der er skeptiske, mistænkelige er udelukkende dumme mennesker og ekstremister.</p>
<p>Alt hvad vore kære folkevalgte beslutter er for VORES EGET BEDSTE!! Forstå det nu og lad være med at brokke dig altid. Lev nu bare livet og lad være med at stille så mange spørgsmål, så vil alting ende godt.</p>
<p>Tak</p>
<p>(ironi og sarkasme kan være anvendt)

Du tager helt fejl Tommy! Medicinalindustrien har en skjult agenda. I stedet for at udvikle medicin som kurerer folk (det kunne man nemlig godt hvis man ville) udvikler man symptomlindrerne medicin, så man kan tjene flere penge på at holde folk i et misbrug. Ny medicin bliver naturligvis nemt godkendt, for lægemiddelmyndighederne er styret af industrien, og med den rette bestikkelse sættes blot et stempel med 'godkendt' på ansøgningerne (på grund af bureaukrati tager denne proces dog et år eller mere).

Samtidig for man gennemtvunget tvangsvaccinering af hele befolkningen (med børnesygdommene som undskylning) som sikrer hjernevaskning af alle, så de nemmere kan styres. Samtidig indeholder vacciner en sporingsanordning, så man altid kan overvåge hvor folk befinder sig.

Har jeg glemt noget?

(og ironi kan også forekomme her)

22
20. februar 2012 kl. 21:00

Ida, det er godt med en sund skepsis. Men ind imellem kammer det lidt over, og når der samtidig blandes fejlslutninger og misforståelser ind i billedet, kommer det til at fremstå næsten hysterisk. Jeg bliver nød til at få ryddet nogle af misforståelserne af bordet.

ligeledes bruges kviksølvsbaseret vaccination med næsten satanisk entusiasme af lægestanden. og begrundelsen er at hvis alt går vel og man er helt sund og rask så er det ikke vildt skadeligt. så får det blåstemplet.

Nej, vacciner med kviksølv konservering (ikke kviksølvbaseret vacciner) benyttes i manglen på alternativer. Det forsøges så vidt muligt at udfase vacciner med kviksølv i den vestlige verden, men i nogle tilfælde har det ikke været muligt at finde et brugbart alternativ, som ikke nedbryder vaccinen. Og så lige for god ordens skyld. Det er ikke lægerne som blåstempler vaccinerne, men lægemiddelmyndighederne, og de er (her i den vestlige verden) grundige skulle jeg hilse og sige!

og det er ikke engang et aktivt stof udfra hvad jeg kan forstå. det er blot et konserveringsmiddel. kunne de ikke opbevares ved lav temperatur istedet. der er sikkert mange bedre løsninger men den mest skadelige foretrækkes og forsvares med kapitalistisk entusiasme.

Igen nej, det vil ikke være tilstrækkeligt at opbevare vaccinen ved lav temperatur. Der har været alvorlige tilfælde med dødsfald som følge af kontaminerede vacciner, som ikke har været konserveret: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228 Og som allerede beskrevet, så findes der ikke bedre løsninger. Ellers havde man brugt disse. Som beskrevet i en anden tråd er det hverken billigere eller nemmere at benytte kviksølv end andre konserveringsmidler. Så der er intet økonomisk incitament til at benytte dette konserveringsmiddel.

vi lever i en verden hvor kræfttilfældende er stigende. det er et sygdomssymptom.

Ja, det er i høj grad et positivt symptom. Det betyder vi undgår at dø af klassiske sygdomme (som infektionssygdomme) og bliver gamle nok til at udvikle kræft!

og det er langt fra kun lægestanden der er et problem i vores samfund. vi er ligeledes tankeløse når det kommer til miljø, olieafhængighed, drivhuseffekten, krige/udenrigspolitik, [b]kemien[/b], offentlige berøringsflader som kritisk sygdomsvektor etc

Uha ja, den kemi! Lad os afskaffe den ;-)

20
Indsendt af Niels Terp (ikke efterprøvet) den man, 02/20/2012 - 20:06

Jeg undrer mig lidt over hvad HIB er ?

Men bestemt interessante tal.

Men nu er det jo altså influenza-vacciner vi diskuterer ?

19
20. februar 2012 kl. 20:04

Massevaccination med H1N1 var MEGET vigtig for verdenssundheden og for at redde en masse liv. Der er naturligvis INGEN alvorlige bivirkninger ved vaccinen. Kun i ufattelig få tilfælde. De fleste af de tilfælde vi rent faktisk læser om er enten løgn eller skyldes andre faktorer.

Alt det med at medicinalvirksomhederne udvikler og promoverer vaccinerne for at tjene penge, er en dybt useriøs påstand. Samtlige læger, forskere og finansfolk for den sags skyld brænder for at redde menneskeliv, udrydde sygdomme og gøre verden til et meget bedre sted. Kun onde og misundelige mennesker påstår noget andet.

Vågn nu op. Der sker IKKE noget ved at indtage kemikalier i form af medicin, tilsætningstoffer eller genmodificeret mad. Folk der er skeptiske, mistænkelige er udelukkende dumme mennesker og ekstremister.

Alt hvad vore kære folkevalgte beslutter er for VORES EGET BEDSTE!! Forstå det nu og lad være med at brokke dig altid. Lev nu bare livet og lad være med at stille så mange spørgsmål, så vil alting ende godt.

Tak

(ironi og sarkasme kan være anvendt)

18
20. februar 2012 kl. 19:05

Vaccination har haft et enormt inflydelse paa folkesundheden.

Tal paa bordet:

Antal tilfaelde fundet i Italien, nogle aar tilbage, og i 2001: Difteri - 1921: 206.939 - 2001: 2 - fald: 99,99% stivkrampe: 1923: 1560 - 2001: 26 - fald: 98,44% Kighoste: 1934: 265.269 - 2001: 4788 - fald: 98,20% polio: 1952: 21.269 - 2001: 0- fald 100% maeslinger: 1941: 894.134 - 2001: 96 - fald: 99,99% Faaresyge: 1968: 152.209 - 2001: 216 - fald 99,86% rubella: 1969: 57.686 - 2001: 19 - fald 99,78% HIB: 1992: 20.000 - 2001: 242 - fald 98,79%

Det er tydeligt at paa faa aar har vaccinationer naermest udryddet mange sygdomme. Der er ikke mange dele af laegevidenskaben der kan fremlaegge lignene resultater.

16
20. februar 2012 kl. 14:36

Stillet overfor en pandemi er det vel etisk forsvarligt at udvikle vaccine(r).

Der er vel heller ikke belæg for at tro, at de involverede firmaer har dårlig moral (men det kan selvfølgelig være tilfældet - som i tilfælde hvor et firma undertrykker ny viden om bivirkninger).

De nationale sundhedsmyndigheder har, baseret bå bedste viden, valgt at åbne for vaccination.

Havde situationen nu været anderledes, omvendt, nemlig at mange var døde i Danmark, hvor få blev vaccineret, og modsat i Sverige, hvor mange blev vaccineret - hvordan havde overskriften så været ? "Vaccine-skandale: manglende vaccination dræber i Danmark".

Jeg tror ikke det kan gøres meget bedre end tilfældet har vist. Der er næppe objektive, uigendrivelige, grunde til, at traf eet valg og Sverige et andet med hensyn til omfang af vaccination.

Og det er vel umoralsk at afskære en befolkning fra en vaccine, som efter alle indikationer er gunstig med få kendte bivirkninger.

Min konklusion er, at sensations-overskriften er uden baggrund, og at bivirkninger er et livsvilkår for mennesker og medicin.

I mange situationer er alternativet langt mere risikabelt. I de situationer, hvor bivirkningerne så forekommer og måske er meget alvorlige eller fatale, ja, da er det tragisk for de berørte, men det er et livsvilkår.

15
20. februar 2012 kl. 12:26

Glemte at kommentere på din bemærkning om H5N1 i stedet for H1N1. Dette bliver jeg nød til at undersøge nærmere, jeg er ikke ekspert i vaccine udvikling. Jeg tror dog ikke det er ualmindeligt, at man ikke benytter eksakt samme virus som det man skal vaccinere imod.

14
20. februar 2012 kl. 12:22

Tilbage står også, at der ikke rigtigt er nogle gode bud på hvorfor autisme, specielt de mildere former (Asperkers o. lign.) har taget et markant hop opad efter man begyndte med visse vaccinationer. Måske skyldes det, at man er blevet bedre til at diagnosticere.

Egentlig ikke at man er blevet bedre, nok nærmere at diagnoserne faktisk opstod. Aspergers syndrom som diagnose er et ret nyt påfund. Samtidigt er normalitetskravet skærpet af en lang række grunde.

13
20. februar 2012 kl. 12:20

Niels, jeg er sådan set enig med dig når det gælder infuenza vaccination. Jeg vil også være henholdende med at tage disse vaccinationer, med mindre der er indikationer om en større farlighed.

Det viste sig, at den danske lægemiddelstyrelse tog den rigtige beslutning. Jeg synes dog det er svært at klandre både den svenske og finske lægemiddelstyrelse for deres beslutning. Det er som sagt altid nemt at være bagklog. Men selvfølgelig bør situationen undersøges til bunds.

12
Indsendt af Niels Terp (ikke efterprøvet) den man, 02/20/2012 - 12:12

Tak for de positive indlæg, jeg var sådan set forberedt på, at det hurtigt ville vise sig at kviksølv overhovedet ikke er giftigt :-)

Tilbage står altså, at et antal børn har fået lidelsen narkolepsi. Tilbage står også, at der ikke rigtigt er nogle gode bud på hvorfor autisme, specielt de mildere former (Asperkers o. lign.) har taget et markant hop opad efter man begyndte med visse vaccinationer. Måske skyldes det, at man er blevet bedre til at diagnosticere.

MEN

Når man sammenholder disse mulige gift- og bivirkninger med det faktum at den seneste massevaccination stort set ikke reddede nogle liv, synes jeg at man må være berettiget til at spørge: Hvorfor ?

Kunne det være fordi at fabrikanten simpelthen har brugt en forkert virusstamme (H5N1 i stedet for H1N1) ?

Nuvel, enhver kan drage de konsekvenser men vil. Jeg er ikke i tvivl. Med mindre at jeg allerede er MEGET syg eller svækket (så det kunne være potentielt livstruende med en kras influenza) så skal jeg ikke have nogen influenza vaccinationer.

Det princip har jeg forøvrigt haft siden jeg for mange år siden blev gammel nok til selv at bestemme.

11
20. februar 2012 kl. 11:44

Begge former er organiske kviksølvforbindelser der optages i kroppen, den akutte giftighed er den samme, og da man formentlig ikke får vaccine kontinuerligt er akkumuleringseffekten af mindre betydning. Men man bør nok holde sig fra muslinger.

10
20. februar 2012 kl. 11:34

Jeg var ved at være godt udmattet over at skulle afmystificere thimerosal spørgsmålet alene... Så en stor tak til Søren og Morten for deres indlæg og support i denne debat. Især tak for dine links Morten. Jeg har læst historien, men kunne ikke genfinde informationen.

Spørgsmålet bliver også diskuteret her: http://ing.dk/artikel/126779-nye-tal-massevaccinering-mod-h1n1-reddede-stort-set-ingen-liv

Og som nævnt i denne tråd Niels, er myten om thimerosal yderst hårdnakket. Du vil derfor kunne finde masser af links og artikler som beskriver denne tilsyneladende sammenhæng.

Og ja, der er temmeligt stor forskel på ethyl og methyl kviksølv. Ethyl kviksølv udskilles langt hurtigere fra kroppen end methyl kviksølv. Mere information her: http://www.immunizationinfo.org/science/mercury-levels-after-vaccines-thimerosal

9
20. februar 2012 kl. 09:55

[quote]Er dø sød og fortælle mig om det kviksølv, der er i Thiomersal er ethyl kviksølv

Thiomersal er en organisk kviksølvforbindelse, som metaboliseres til bl.a. ethylkviksølv. Hvad forskellen på dette og methylkviksølv er (udover den kemiske formel) ved jeg faktisk ikke, er det relevant ? [/quote]

Methyl-kvisølv er det, der ophobes i kroppen - ethyl-kviksølv skulle ryge ud igen. Methyleringen foretages som regel kun af bakterier under anaerobe forhold, så vidt jeg husker, så det skulle ikke kunne ske inde i kroppen.

Og Thiomersal indeholder ethyl-kviksølv, efter hvad jeg kunne læse.

8
Indsendt af Niels Terp (ikke efterprøvet) den man, 02/20/2012 - 09:46

Er dø sød og fortælle mig om det kviksølv, der er i Thiomersal er ethyl kviksølv

Thiomersal er en organisk kviksølvforbindelse, som metaboliseres til bl.a. ethylkviksølv. Hvad forskellen på dette og methylkviksølv er (udover den kemiske formel) ved jeg faktisk ikke, er det relevant ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal

Om forbindelse mellem vaccination og autisme:

http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20049118-10391695.htmlhttp://www.cdc.gov/vaccinesafety/Concerns/Autism/Index.html

Som du sikkert vil vide, er der en løbende diskussion af dette emne, du kan finde masser af lignende artikler, både for og imod, ved at google f.x. "autism vacination".

7
20. februar 2012 kl. 09:41

Lad os start her.</p>
<p>[quote]
Et andet tilsætningsstof er konserveringsmidlet Thiomersal. Det består for næsten 50 % vedkommende af kviksølv. Stoffet er under mistanke for at forårsage en række neurologiske sygdomme, bl.a. autisme. Specielt småbørn er følsomme.</p>
<p>

Er dø sød og fortælle mig om det kviksølv, der er i Thiomersal er ethyl kviksølv eller methyl kviksølv. Og hvad hvad forskellen er ?

Kunne du ikke også lige give et link til en artikel, der dokumenterer sammenhængen mellem autisme og vaccinationer. Gerne en der er baseret videnskab.

Maagaard[/quote]

Det bliver nok svært, for det har jo netop vist sig at historien om autisme forårsaget af vaccinationer ikke blot var en and, det var bevidst bedrag.

http://www.ecmaj.ca/content/182/4/E199.shorthttp://www.aspergerdk.org/mfr.htm

ellers googl bare løs på "autisme MFR" / "autism MMR"

(rigtige fædre har to børn med autime :-)) )

6
20. februar 2012 kl. 09:19

Lad os start her.

Et andet tilsætningsstof er konserveringsmidlet Thiomersal. Det består for næsten 50 % vedkommende af kviksølv. Stoffet er under mistanke for at forårsage en række neurologiske sygdomme, bl.a. autisme. Specielt småbørn er følsomme.</p>
<p>

Er dø sød og fortælle mig om det kviksølv, der er i Thiomersal er ethyl kviksølv eller methyl kviksølv. Og hvad hvad forskellen er ?

Kunne du ikke også lige give et link til en artikel, der dokumenterer sammenhængen mellem autisme og vaccinationer. Gerne en der er baseret videnskab.

Maagaard

5
20. februar 2012 kl. 09:13

Siden 1925 har man vidst, at det kviksølv som anvendes som konserveringmiddel i vacciner giver hjerneskader. Som i andre sammenhænge rammes ikke alle, men stadig flere end 15 pr. 10.000 vaccinerede får diagnosen autisme.Så er spørgsmålet om det er til at leve med. Indtil nu er der uden for Danmark udbetalt US $ 2,1 milliard i erstatning til børn med vaccinationsskader.

4
Indsendt af Niels Terp (ikke efterprøvet) den man, 02/20/2012 - 08:57

At de tre første indlæg om dette alvorlige emne, blot er trolleri - hvad enten man så selv troller, eller man troller videre på andres trollerier !

Pandemrix er en dårlig vaccine, af følgende grunde (og sikkert flere !):

En influenzavaccine skal være rettet mod præcist det specifikke virus som patienterne forventes at pådrage sig. Fabrikanten oplyser, at Pandemrix er rettet mod H1N1, men deklarationen viser at den aktive ingrediens er et Vietnamesisk virus som [b]ligner[/b] H5N1.

Pandemrix indeholder det immunsystemstimulerende stof squalen. Dette stof er kendt for at (kunne) give leddegigt.

Et andet tilsætningsstof er konserveringsmidlet Thiomersal. Det består for næsten 50 % vedkommende af kviksølv. Stoffet er under mistanke for at forårsage en række neurologiske sygdomme, bl.a. autisme. Specielt småbørn er følsomme.

Vaccinen indeholder også Polysorbat-80, som kan give kraftige allergiske reaktioner.

Her er en liste over registrerede bivirkninger fra EMEA (Den Europæiske Sundhedsstyrelse):

• Lymfadenopati (lymfekirtellidelser) • Hovedpine • Paræstesi • Somnolens/Sygelig søvnighed • Svimmelhed • Opkastning • Mavesmerter • Kvalme • Blodudtrædninger i huden ved injektionsstedet • Øget svedtendens • Hudkløe • Udslæt • Artralgi/Ledsmerter • Myalgi • Smerter og rødmen ved injektionsstedet • Feber • Træthed • Utilpashed • Søvnløshed

Nu er det naturligvis ikke alle der får alle disse bivirkninger, men i betragtning af risikoen, vejet op mod risikoen ved at få H1N1 (som er ganske ringe hvis man i øvrigt er sund og rask) vil jeg i hvert fald nok vælge at sige "Nej tak !" næste gang hysteriet bryder ud !

http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/H-832-PI-da.pdf