V-ordfører lover PCB-handling - ligesom sidste år

26. februar 2010 kl. 12:00
V-ordfører lover PCB-handling - ligesom sidste år
Illustration: Venstre.
Sidste år lovede Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo, at nu skulle der laves en handlingsplan for, hvordan man PCB ud af de danske bygninger. Nu lover han det så igen.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Vi kan ikke blive ved med at lave flere redegørelser om, at PCB i fugemassen er farlig, og det eneste, der sker, er at folks helbred bliver værre. Der skal gøres noget ved det.«

Sådan sagde Venstres miljøordfører til Ingeniøren sidste år, efter Ingeniøren havde skrevet, at op mod 21.000 bygninger kunne indeholde miljøgiften PCB. Eyvind Vesselbo fortalte desuden, at han ville kræve en handlingsplan for, hvordan sundhedsproblemet bliver elimineret.

Siden har Erhvervs- og byggestyrelsen sammen med flere andre myndigheder lavet yderligere undersøgelser, men der er stadig ikke nogen handlingsplan i modsætning til eksempelvis Sverige, der har sat 2013 som deadline for, hvornår alle bygninger bortset fra en- og to families huse skal være PCB-sanerede.

Nu kræver Eyvind Vesselbo så igen en handlingsplan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der har været snakket meget om dette emne, og der er mange undersøgende tiltag i gang. Men det er nu på tide, at der handles - ligesom mange andre lande har gjort. Det kan ikke passe, at rigtig mange danskere bor, arbejder eller passes i omgivelser, som muligvis kan give dem sygdom. Derfor skal der handles nu,« lover Eyvind Vesselbo i avisen Licitationen i dag.

Ingeniøren har i dag kontaktet Eyvind Vesselbo for at høre, hvad han har gjort for at fremtvinge en handlingsplan.

Ingeniøren talte med dig sidste år, og der sagde du også, at nu skal der ske noget. Nu skal der komme en undersøgelse. Men er der ikke sket noget i mellemtiden?

»Jeg kan jo kun fremføre mine synspunkter.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan har du fremført dem? I udvalget eller overfor ministeren?

»Ved du hvad, jeg har dårlig tid til at snakke lige nu, så jeg tror jeg smutter. Hej hej.«

På Folketingets hjemmeside kan man se, at de eneste folketingsmedlemmer, der har stillet formelle spørgsmål om PCB-sagerne er Per Clausen (Enh), Steen Gade (SF) og Nanna Westerby (SF).

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger