Utæt rør oversvømmede koncerthusets kontrolrum

Så kom DRåben, der fik bægeret til at flyde over. Gårsdagens regnvejr sørgede for oversvømmelse i DR Koncerthusets Studie 4 »det røde studie«, hvor DRs kor ofte svømmer over i sang.

Personalet fra firmaet Skadeservice Danmark havde derfor travlt med at suge vand op fra gulvet i lydkontrolrummet, hvor der normalt løber en del kabler. For at finde kilden til problemet borede håndværkere et hul i studiets væg, hvor årsagen blev fundet.

»Gennem et ikke-tilgængeligt hulrum bag væggen passerer et rør, der går hele vejen op gennem bygningen til det flade tag. Når det regner, afvander røret dele af taget, og i den nederste del af dette rør er der konstateret en utæthed,« siger drift- og vedligeholdelseschef Henrik Johannesson til DRs personaleblad DRåben.

Det er da heller ikke første gang, at Studie 4 er under vand. I begyndelsen af ugen kortsluttede en sikringsboks på grund af vand under gulvet. Selvom vandet blev suget op, var kraftige regnbyger i går torsdag skyld i, at problemet opstod igen.

Risiko for skimmelsvamp

Tæt på Studie 4 i Koncerthuset er der sat brandhæmmende gipsvægge, som også er blevet våde efter regnvejrsdagen. Det kan betyde, at der er risiko for skimmelsvamp i fremtiden.

»Nu standser vi ulykken og støvsuger vandet væk og får området under gulvet tørret ud - derefter vurderer vi eventuelle følgevirkninger,« siger Henrik Johannesson.

Der var ikke planlagt arrangementer i studiet hverken i går eller i dag

Dokumentation

Artikel fra dr.dk

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

.... ovenikøbet igennem et rum med en masse dyrt elektronisk isenkram ?

Er arkitekter og ingeniører virkelig ikke klogere ?

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Ja det virker ret mystisk at man har sådan rør man ikke kan komme til uden at bryde en væg ned, plejer tommelfinger reglen ikke at være at alle samlinger skal være synlige.

når der så nu kommer skimmelsvamp om nogle år, så kan vi alle få lov til at betale for den også.

Det er utroligt at de bygninger overhovedet kan have problemer med de kæmpe budget overskridelser, man burde jo mene at de havde brugt god tid på alle tingene, men det er nok det bedste bevis for at det er uklogt at hyre håndværkere hvor man kan få dem fra, jeg mindes det meste af DR byen var klisteret til med Polske og tyske skilte så håndværkerne kunne finde rundt, der er lavet så super meget bygge sjusk tilbage i bygget boomet fordi man hoppede fra det ene projekt til det andet, og hvis du kunne finde ud af at slå et søm i vægen uden at ødelægge alle 3 ting, så kunne man også være håndværker.

 • 0
 • 0

Det er vel ikke udelukkende de polske og tyske håndværkere som har skylden her.

De danske håndværkere er sgu ikke en skid bedre.

Min nabo fik for et par år siden (under byggeboomet) lagt nyt tag af danske håndværkere. Min nabo døjer nu med utætte skotrender og entreprenøren gider ikke lave det (= gået konkurs og startet nyt).

På en anden stikvej var der en anden som også fik lagt nyt tag på og der var et par enkelte tyske håndværkere med (udover nogle danske). De har ingen problemer.

Så den med de udenlandske håndværkere er skyld i det er urimeligt.

Ansvaret skal placeres et andet sted.

 • 0
 • 0

Det er de tilsynsførende det er galt med; de er rent ud sagt uduelige til en høj løn. Håndværkerne kan skam ikke klandres. De gør hvad de får besked på om så de er polske, tyske eller danske.

 • 0
 • 0

Det er de tilsynsførende det er galt med; [...]

Hvis der er sjusket med samlingen eller monteringen af røret er det naturligvis håndværkerne og de tilsynsførende der har svigtet.

Men selve eksistensen af et skjult og utilgængeligt nedløbsrør i et moderne byggeri, skyldes alene arkitekten og de projekterende ingeniører.

Poul-Henning

 • 0
 • 0

det er nok ikke den sidste historie om dårligt design vi kommer til at høre om. Desværre !!!

hvorfor er det at vi har tonsvis af erfa bøger , når man tilsyneladende ikke gider at tage sig tid til at læse dem? arkitekter og inginørder burde lytte mere til de håndværkere de har valgt til at udføre byggeriet, istedet for at leve efter devisen "VI ALENE VIDE".

størstedelen af de fejl der skrives om i pressen kender de fleste , for de er begået før! og der er i de fleste tilfælde detaljerede beskrivelser af hvordan man undgår disse............

brug nu det langsommere tempo i byggeriet til at få gang i kvaliteten igen , sig nej til et projekt hvis det ikke er gennemarbejdet og alle spørgsmål besvaret. vis omverdenen at vi ikke har læst forlænge ;O)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten