USA's største løfteraket sender spionsatellit i kredsløb

29. august 2013 kl. 06:564
USA's største løfteraket sender spionsatellit i kredsløb
Illustration: US Air Force.
Ifølge analytikere giver en ny spionsatellit USA adgang til så skarpe billeder, at det er muligt at skelne bilmærker fra hinanden.
Artiklen er ældre end 30 dage

En 72 meter lang løfteraket af typen Delta IV Heavy blev onsdag aften skudt til vejrs fra Vandenberg Air Force-basen. Ingen ved hvorfor, da myndighederne indtil videre har hemmeligholdt missionen for befolkningen, men sikkert er det, at den amerikanske efterretningsorganisation NRO (National Reconnaissance Office) står bag.

NRO har ansvaret for amerikanske spionsatellitter. Ifølge analytikere, som Los Angeles Times refererer, kan den nye satellit tage knivskarpe billeder. Meldinger lyder på ,at billederne fra den nye spionsatellit er så skarpe, at det er muligt at skelne bilmærker fra hinanden. Selv samme analytikere estimerer, at satellitten koster omkring én milliard dollars (seks milliarder kroner).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løfteraketten Delta IV Heavy er udviklet af United Launch Alliance i samarbejde med Boeing og Lockheed Martin. Den blev afprøvet for første gang i 2004 og er i stand til at sende 24 ton i kredsløb med sine tre brint-motorer.

Missionen går under navnet NROL-65 og har været planlagt i flere måneder.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. august 2013 kl. 05:51

Nu har jeg også lige dobbelttjekket mit regneark, men får det stadig til 2,2 meter. Vi bruger samme grundformel, bortset fra at jeg ganger 800.000 meter på. Du regner i buegrader, er det her hunden ligger begravet?

Buegrader, er det ikke radianer? Min optikbog har forputtet sig og det var sikkert paa fjerde semester saa enkelte detaljer kan staa lidt uskarpt i erindringen.

Jeg har min kvadrerede blok og min hp rpn lommeregner. Hvis du ogsaa faar 2.8x10-7 radianer er det nok kun trigonometrien der kan drille os hvor pinagtigt det end er. Jeg taenker at sinus til noget meget smaat er ret taet paa noget ligesaa smaat saa jeg ganger 2.8x10-7 med 800km og faar 0.22m.

Det sagt saa skal man goere sig umage for at goere optikken diffraktionsbegraenset og der er en atmosfaere at skulle se igennem saa der er under alle omstaendigheder masser af ting der skal klappe for at naa under en meter.

3
29. august 2013 kl. 18:03
2
29. august 2013 kl. 12:17