USA's militær vil forhindre flere ødelæggelser af baser og isenkram fra orkaner

Ødelæggelser ved Tyndall Air Force Base i Florida efter orkanen Michael havde ramt den amerikanske østkyst i 2018. Nu skal forskere undersøge, om kunstigt skabte koralrev kan mindske skader ved fremtidige orkaner. Illustration: Terray Sylvester/Reuters/Ritzau Scanpix

Ved hjælp af kunstige rev vil det amerikanske militær beskytte de militære baser langs kysterne fra stormvejr.

Militæret har støttet programmet, der kaldes ‘Reefense,’ finansielt, hvor tre forskellige universiteter skal undersøge brugen af kunstig såvel som naturligt forsvar til at understøtte den allerede eksisterende kystbeskyttelse såsom havdiger og bølgebrydere af beton.

Det skriver det naturvidenskabelige medie New Scientist.

I 2018 blev en militærbase i Florida fuldkommen raseret, da kategori-5 orkanen Michael ramte staten og forårsagede ødelæggelser for 33,5 milliarder danske kroner. Nu skal det nye projekt altså undersøge løsninger, der kan afbøde skaderne ved en sådan katastrofe.
Herunder kan du se en visualisering af, hvordan det amerikanske militær forestiller sig, kystsikringen kan se ud

Østersene og korallerne skal gro på et kunstigt fundament, der tilsammen skal afbøde kraften fra bølgerne. Det bliver dog først fra næste år, man begynder at få det sat ud i den virkelige verden. Illustration: Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)

»Vi vil udvikle en selvhelbredende revlignende struktur, der er en biologisk og menneskeskabt hybrid, som skal mindske kystoversvømmelser og erosion, men som samtidig har en levende komponent i sig,« udtaler Catherine Campbell til New Scientist, der leder det nye program under US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Tre universiteter indblandet

Idéen er, at en første forsvarslinje skal bestå af en kunstig struktur, der skal afbøde noget af kraften fra bølgerne. Derefter skal koraller og østers så kunne vokse på det kunstige fundament og bidrage med yderligere kystbeskyttelse.

Naturlige rev tager mellem fem til ti år, før de begynder at tage form, men DARPA satser på, at disse kunstige rev kan kaste seriøse østers- og koralkolonier af sig efter et par år. Det skal ske ved hjælp af nye teknologier, udviklet specifikt til at få østers og koraller til at vokse.

Et hold forskere ved Rutgers Universitet i New Jersey har modtaget 32 millioner kroner til at udvikle forsvar baseret på østersrev i Den Mexicanske Golf, mens et andet hold forskere ved Hawaii Universitet har modtaget mere end 52 millioner kroner til at eksperimentere med strukturer, der skal fremme koralrevsvækst i Stillehavet.

Det tredje sæt forskere ved Miami Universitet har fået 53 millioner kroner til at udvikle en kunstig revløsning med forskellige koralarter fra Atlanterhavet.

Skal være 150 meter lang

De tre forskningshold skal som en start bygge kunstige rev på 50 meters længde, som så skal udvides til en længde på 150 meter. Først skal det dog testes i bølgetanke, inden man fra 2023 og frem til 2026 begynder at udrulle løsningen offshore.

Det er desuden planen, at forskerne skal opdrætte østers og koraller ved havvandstemperaturer på tre grader celsius varmere end de omgivende temperaturer, så dyrene bedre er i stand til at klare sig i en verden, der gradvist bliver varmere.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Atomkraftværker og Millitærbaser har mange ting til fælles: Meget dyr infrastruktur som derfor kræver stor omtanke når de skal placeres: Risikoen for oversvømmelse skal tages alvorligt, hvis man vælger en placering når ved havet: Det kiksede fuldstændig for Fukushima atomkraftværket i Japan OG det kiksede åbenbart også ved valg af placering af Tyndall Air Force Base i Florida. Hvad med at tænke sig bedre om INDEN den slags beslutninger træffes ??

  • 5
  • 0

Billede og tilhørende tekst samt dette citat:

I 2018 blev en militærbase i Florida fuldkommen raseret, da kategori-5 orkanen Michael ramte staten og forårsagede ødelæggelser for 33,5 milliarder danske kroner. Nu skal det nye projekt altså undersøge løsninger, der kan afbøde skaderne ved en sådan katastrofe

omhandler stormskader.

Projektet beskrives sålydende:

Vi vil udvikle en selvhelbredende revlignende struktur, der er en biologisk og menneskeskabt hybrid, som skal mindske kystoversvømmelser og erosion

Det forekommer virkeligt svært at forestille sig, hvorledes et sådant 'rev' skulle kunne influere på stormskader, som de viste!??

(Man må vel iøvrigt antage, at strukturen er selvhelende, snarere end selvhelbredende!?).

  • 0
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten