USA’s flåde søsætter nyt superskib
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

USA’s flåde søsætter nyt superskib

'Wow. Imponerende'.

På internettet er flere iagttagere fulde af lovord, efter at den amerikanske flåde har søsat sit nyeste og mest avancerede krigsskib, USS Zumwalt. Det skete mandag fra Bath, Maine, hvor værftet General Dynamics Bath Iron Works har arbejdet på det siden 2009.

Amerikanerne kalder med vanlig sans for drama og patos deres hangarskibe for ‘90.000 ton flydende diplomati’. Med den terminologi må Zumwalt-klassen nok betegnes som 15.000 ton flydende jernnæve. For nærkamp er præcis, hvad skibet og dets avancerede udstyr er designet til.

Det er spækket med isenkram som flådens helt nye Advanced Gun System, der skyder raketdrevne 155 mm-projektiler op til 200 km væk. Tanken er, at AGS med tiden skal erstattes af enten en elektromagnetisk kanon, der skyder ladede projektiler afsted med syv gange lydens hastighed uden brug af sprængstof, eller af laservåben i takt med, at de teknologier bliver tilstrækkeligt udviklet.

Den amerikanske flådes nye superskib, USS Zumwalt. (Foto: US Navy) Illustration: USN

De nye destroyere er desuden udstyret med 80 affyringsramper til Tomahawk-missiler, Evolved Sea Sparrow og anti-ubådssystemer samt maskinkanoner til nærkamp og en helikopter, der formentlig bliver en MH-60 R, som også den danske flåde har købt.

Zumwalt-klassen er udviklet til at angribe og afskrække, skriver flåden. En oplagt opgave vil være at støtte specialoperationer på land ved at være base og kommandoskib for specialsoldater. Skibene er bygget, så deres radarsignatur er så lille som muligt – vel mest af alt som et stort, gråt strygejern.

Blandt andet er skroget designet som en pyramide og boven udviklet på en måde, så skibet skærer sig gennem vandet frem for at ride oven på bølgerne. To Rolls-Royce Marine Trent-30 gasturbiner sikrer en topfart på over 30 knob.

Men damen er dyr. Alene konstruktionen af et af de nye superskibe koster knap 19 milliarder kroner, og lægger man udviklingsomkostninger oveni, skal amerikanske skatteydere slippe næsten 40 milliarder kroner pr. skib. Derfor bliver der også kun bygget tre – så lukkes produktionen ned igen.

US Navy forventer at have det første skib operativt i 2016.

Se video fra konstruktionen her

er den købt på kredit af fallit staten U,S,A
hvornår bruger idioterne penge på deres borgere istedet for deres krigs skrot
folk dør på gaden af sult ingen hospitaler
ulandet U,S,A

  • 18
  • 12

er jo netop værktøjet de har ventet længe på, som skal løse deres økonomiske problemer foruden de ressourcemæssige !!

Det skal nok blive hyggeligt.

  • 9
  • 6