Usaglig lægevurdering af forskning.
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Usaglig lægevurdering af forskning.

(Uddrag)
Indenrigsminister Britta Schall Holberg afviser, at den internationalt anerkendte forskergruppe, der arbejder med teknisk metodeudvikling på Finseninstituttet primært beskæftiger sig med kræftforskning.Derfor skal den spares væk.

Tillidsmanden på Finsenlaboratoriet, civilingeniør Niels Rudolph Hartmann, mener, at denne vurdering hviler på et usagligt grundlag, og henviser til, at en redegørelse fra 1983, der er udarbejdet af instituttets daværende lægeråd ikke hviler på et
sagligt grundlag, fordi flertallet af overlægerne i dette lægeråd var klinikere uden forudsætning for, at kunne bedømme teknisk metodeudvikling i kræftforskning.
Hartmanns påstand understøttes af, at flere udenlandske kræftforskere har advaret og protesteret mod nedlæggelsen af den metodetekniske gruppe på Finsenlaboratoriet.
Danske læger anvender endnu ikke den infusionspumpe og måleapparatur som den tekniske gruppe har udviklet til kræftbekæmpelse, men læger i USA er begyndt at behandle kræft på tidspunkter, hvor syge celler er i fuld aktivitet, medens de raske celler sover
og derfor skades mindre af medicinen.
Det er denne behandling gruppens arbejde er rettet mod.At læger der behandler sykkersyge, så er begyndt at anvende gruppens resultater og udstyr til behandling af sukkersygepatienter, bør vel ikke regnes gruppen til skade.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først