USA levetidsforlænger gamle Super Hornets
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

USA levetidsforlænger gamle Super Hornets

Ingeniøren besøgte i 2016 et amerikansk hangarskib i Stillehavet for at tale med US Navy, der flyver både F-35 og konkurrenten F/A-18. Illustration: Steffen McGhie

To årtier med flere operationstimer end ventet, kombineret med de løbende meldinger om forsinkelser på hangarskibsvarianten af det nye F-35, får nu det amerikanske søværn til at søsætte en omfattende opgradering af værnets mange F/A-18 Super Hornets, hvoraf flere har været i brug siden de sene 1990’ere. Det skriver forsvarsmediet IHS Jane's.

Producenten Boeing har fået til opgave at ombygge kampflystellene for at forøge deres levetid fra 6.000 til 9.000 flyvetimer. Prisen for at ombygge de første fire fly svarer til lige over 440 millioner kroner.

Læs også: US Marines henter gamle Hornets hjem fra flykirkegården

Det er endnu ikke offentligt kendt, hvor mange kampfly, det amerikanske søværn derudover vil have opgraderet, men ifølge IHS Jane’s vil programmet formentlig omfatte alle værnets 568 Super Hornets.

US Navy meldte for få dage siden ud, at 140 eksemplarer af forgængeren, F/A-18 Hornet, skal udrangeres over de kommende år, hvoraf 66 kampfly bliver taget ud af drift inden 2020.

Læs også: Kampflykonkurrencen set fra dækket af et hangarskib

Det amerikanske søværn modtager stadig nye eksemplarer af Super Hornet, der også var blandt de tre finalister i den danske kampflykonkurrencer, og de nye eksemplarer vil formentlig også blive omfattet af opgraderingsprogrammet.

Betryggende at end ikke amerikanerne selv stoler på deres kommende fantomflyver.
Enten det, ellers så planlægger de at invadere Kina...

  • 4
  • 14

At US Navy forlængere deres Super Hornets har ikke noget med F35C, eller evt. problemer med denne at gøre.

F35C har aldrig skulle erstatte Super Hornets i US Navy, men derimod de gamle Hornets.
https://www.globalsecurity.org/military/sy...

Erstatningen af Super Hornets starter sidst i 2020'erne/starten af 2030'erne af den kommende 6. generations fighter, F/A-XX programmet.
https://en.wikipedia.org/wiki/F/A-XX_Program

Det har hele tiden været meningen, at F35C og Super Hornet skal leve side om side i US Navy. Principielt på samme måde, som F-14 og Hornet levede side om side, indtil F-14 blev erstattet af Super Hornet.

  • 13
  • 0