USA kræver miljøvurdering af nye olieboringer

De amerikanske myndigheder vil kræve en miljøvurdering af nye dybhavsolieboringer, inden boreselskaber kan få en godkendelse. Dette har hidtil ikke været et krav, da myndighederne ikke ville stille for mange forhindringer for olieselskaberne.

Godkendelse af nye dybvandsboringer er på pause i USA i øjeblikket, men bliver der åbnet igen, vil de nye regler sænke godkendelsesprocedurerne signifikant. Det skriver BBC.

De nye krav kommer efter ulykken ved BP's olieboring, der har lukket 4,9 millioner tønder olie ud i Den Mexicanske Golf.

»I lyset af den stigende kompleksitet og risiko - og de følgende potentielle miljømæssige påvirkninger - forbundet med dybvandsboring, tager vi et frisk syn på miljøbeskyttelsesprocessen, og de typer af miljømæssige vurderinger, der bør kræves for offshore aktiviteter,« sagde indenrigsminister Ken Salazar i en erklæring.

»Vores beslutningsproces skal være fuldt informeret og forstå de potentielle miljømæssige konsekvenser af føderale handlinger, der tillader offshore olie- og gasudvinding.«

Beslutningen kommer efter, at Det Hvide Hus' råd for miljøkvalitet mandag offentliggjorde en rapport, der anbefalede indenrigsministeriet at stramme sine miljømæssige vurderingsprocedurer for dybhavsboreplaner.

Der er ikke sluppet olie ud af BP's ulykkesramte boring siden 15. juli, og det vurderes, at den nu er lukket tæt med cement. BP arbejder desuden på to aflastningsbrønde, hvorfra det skal tjekkes, at boringen er tæt. Efter planene skulle de have nået målet 15. august, men de er endnu ikke i mål.