USA investerer millioner i danske biobrændstof-enzymer

Udviklingen af kommercielt rentable enzymer til produktion af cellulosebaseret brændstof er det største forsknings- og udviklingsprojekt i Novozymes historie. I dag fik projektet en yderligere kapitalindsprøjtning fra det amerikanske energiministerium.

Støtten på over 67 millioner kroner matches af et tilsvarende beløb fra Novozymes. Tilsammen skal pengene sikre, at enzymernes effektivitet i løbet af kontraktperioden - de næste to og et halvt år - forbedres med en faktor to, skriver Novozymes i en pressemeddelelse.

»Kontrakten er et led i den amerikanske regerings strategi om at udvikle alternative brændstoffer, og med det seneste støttebeløb vil Novozymes kunne gøre cellulosebaseret ethanol økonomisk rentabel for sine handelspartnere,« siger Ejner Bech Jensen, direktør for Novozymes amerikanske afdeling.

Novozymes har allerede bekræftet planerne om at lancere kommercielt rentable enzymer til cellulosebaseret ethanol i 2010, men med støtten fra USA regner virksomheden med at nå endnu videre omkostningsmål i 2012.

Emner : Bioethanol