USA godkender nye atomreaktorer

Trods betænkeligheder efter katastrofen i Japan sidste år har den amerikanske atomkommission, Nuclear Regulatory Commission (NRC), nu godkendt to nye atomreaktorer, der skal bygges i delstaten Georgia.

En enkelt af de fem stemmeberettigede i NRC stemte imod godkendelsen. Det var kommissionens formand, Gregory Jaczko.

»Jeg synes, denne tilladelse havde brug for noget, der kunne sikre, at ændringerne på baggrund af Fukushima blev implementeret. Det er ligesom, når du køber et hus, og tilstandsrapporten peger på ting, der bør rettes. Så køber du jo ikke huset, før det er ordnet,« sagde Gregory Jaczko til Washington Post efter afstemningen.

De to nye reaktorer af typen Westinghouse-Toshiba A1000 bliver opført som de første nye reaktorer i landet i 34 år. Reaktorerne bliver bygget efter nye sikkerhedsregler, der trådte i kraft efter 9/11. Det betyder, at reaktorerne skal kunne blive ramt af et fly, uden der sker betydelige udslip af radioaktivt materiale.

Læs Ritzaus telegram hos sn.dk
eller læs mere i Washington Posts historie.

Emner : Atomkraft
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Naturkatastofer vil der altid være og det er ikke en løsning at tage sølvpapirshatten på.

Jeg ved ikke hvad der er værst, at have en sølvpapirshat på hoved eller at sætte kikkerten for det blinde øje... Hvorfor godkende en reaktor hvis man ikke har tillid til sikkerheden? Og hvorfor godkende noget efter en gammel metode, hvis man ved at man om kort tid har en ny metode som derefter skal implementeres?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten