USA godkender herpesvirus til kræftbehandling
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

USA godkender herpesvirus til kræftbehandling

Amerikanske myndigheder har godkendt den første virusbaserede behandling til fremskreden hudkræft.

Det skriver Ars Technica.

Der er tale om den genetisk modificerede herpesvirus talimogene laherparepvec (T-VEC), der angriber kræftceller, mens den lader de raske celler være i fred. Herpes er således i udgangspunktet ikke en bivirkning ved behandlingen, men det kan forekomme.

Ud over at angribe kræftceller er T-VEC også modificeret til at bære et gen, der koder for proteinet GM-CSF. Det er interessant, fordi det aktiverer patientens immunforsvar og dermed styrker bekæmpelsen af kræftcellerne.

Læs også: Virus slår kræftens bagholdsangreb tilbage

Forskere har arbejdet på virusbaserede kræftbehandlinger i årevis, men T-VEC er den første, der er sluppet igennem nåleøjet hos den amerikanske godkendelsesmyndighed Food and Drug Administration (FDA).

»Hudkræft er en alvorlig sygdom, der hurtigt kan sprede sig til andre dele af kroppen, hvor den bliver svær at behandle. Denne godkendelse giver patienter og sundhedsvæsen en ny måde at bekæmpe det på,« siger doktor Karen Midthun, der leder FDA's Center for Biologics Evaluation and Research, i en pressemeddelelse.

T-VEC har ved hidtidige test langtfra været et vidundermiddel, og der er på ingen måde tale om en kræftkur. I stedet arbejder forskere med, at virussen skal indgå i forskellige kombinationsbehandlinger af hudkræft.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten