USA er den største spamsynder

Den engelske virusbeskyttelesvirksomhed Sophos har netop offentliggjort en liste over de tolv lande, hvorfra langt det meste mailspam udgår.

Ved at skanne mere end 100.000 email over en periode på to døgn, har virksomheden målt sig frem til, at ikke mindre end 56,74 procent af de fundne spammails er afsendt fra USA. Derefter er der meget langt ned til andenpladsen, som indtages af Canada med 6,80 procent af de afsendte spammails.

Overraskende er det derfor, at Kina og Hongkong, som traditionelt er hovedmålet for anklager om udsendelse af spam indtager en tredieplads med 6,24 procent.

Blandt de værktøjer som analysen har benyttet sig af er såkaldte honeypots - nøje overvågede computernetværk, som er opsat for at lokke hackere og i undersøgelsen også spammere til.

Foruroligende salg af inficerede IP-numre

Samtidig med offentliggørelsen er der også skaffet beviser for en anden alvorlig udvikling, som kan øge problemerne med spam.

Ifølge websitet Groklaw.net, har det tyske blad C't dokumenteret, at nogle udviklere af computervira, er begyndt at sælge ipnumre for inficerede computere til brug for distributionen af spammails. Det tyske computermagasin har nu overdraget bevismaterialet til det Britiske Scotland Yard. Hovedparten af de fundne virusdistributører var nemlig engelske. Ifølge Groklaw.net har bevismaterialet ført til anholdelser i flere lande.