USA bygger testcenter til kæmpemøller for 240 millioner

Mens vi herhjemme går glip af forsøg med kæmpevindmøller, så tilbyder US Department of Energy 240 millioner kroner i en femårig kontrakt for design og opførelse af en testplads for kæmpe vindturbiner samt komponenter med kapacitet fra 5 til 15 MW.

USA vil ikke længere stå i baggrunden af vindindustrien, og der skal derfor satses på fremstilling af kæmpevindmøller. Udviklingen er ifølge Networkworld.com allerede kommet så vidt, at der er mangel på testpladser, hvor de store turbiner kan prøves af.

Samtidig skal der også laves en særlig testplads, der kun fokuserer på møllens drive train, der er selve systemets opbygning og evne til at danne strøm ud fra en roterende bevægelse. Det vil sørge for, at vindindustrien kan udvikle, teste og godkende kæmpe turbiner.

De nye testmetoder vil være med til at gøre USA mere konkurrencedygtig inden for vindteknologi, sænke prisen på energi for forbrugerne og bidrage til nationens mål inden for vedvarende energi.

The US Department of Energy har ambitiøse planer med projektet, der gerne skal ende med, at vind kan sørge for 20 procent af nationens elektricitet senest i 2030.

Dokumentation

Artikel fra Networkworld.com

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den manglende politiske interesse for arbejdspladser i vindmølleindustrien og de mange indskrænkninger for privat investering i vindkraft har efterhånden taget luften ud af et lovende erhverv. Engang var der 20 vindmøllefabrikanter, nu er der to. Kun eksporten har holdt dem i live. Man kan sige at vi i 8 år har manglet energiministre ,miljøministre og for den sags skyld videnskabsministre med den nødvendige interesse for at fremme udviklingen. Og nu står vi med arbejdsløshed , selvom danskere investerer privat i rigtigt mange møller i Polen og Tyskland. Danske arbejdspladser kommer der næppe uden en voldsom kraftanstrengelse. Nu har så amerikanerne set lyset og investerer i test faciliteter til store møller. Og snart vil vi se lignende tiltag i Tyskland, Kina og sikkert Japan. Her har vi alle tiders område på Agger tange, men idioterne har fået udnævnt området til nationalpark selvom der kun lever skarv og havmåger. Og ønsker vi ikke vindkraften udbygget ,så må vi jo have noget andet i ærmet, men hvad ? Det må være op til Lars Lykke Rasmussen at vise politisk lederskab og fortælle omverdenen at vi stadig har lyst til at være førende på feltet. Et dansk testcenter for rigtig store vindmøllerburde være en prioritetssag nu. Vi har områderne , men hvor er de politiske entreprenører der kan løfte sagen. Man skal kunne mere end drikke kaffe for at skabe nye kvantespring i industrien. Ian Jordan

  • 0
  • 0

Interessant !

Fugle på Agger Tange: http://www.dofbasen.dk/search/result.php?d...

P.S. der er ikke en art, der hedder havmåge !

Hvis din indsigt i emnet vindmøller er lige så ringe som din ornitologiske, giver jeg ikke meget for dit indlæg. Det er deprimerende når så ekstremt usaglige og populistiske indlæg skal sætte dagsorden.

Selvfølgelig skal Danmark kæmpe for at bevare sin førerposition iden for VK, men det skal ikke ske på bekostning af de meget sparsomme naturressourcer, vi har tilbage - kan DIN have evt. bruges til testopstillinger ? - Eller er det som Niels Haugsgård synger (om A-kraft): "Men værket skal ligge på Sjælland har vi tænkt, eller Fyn - henne i den østre ende"

mvh Flemming

  • 0
  • 0

Tjaaa nogle kan kalde det populistisk og andre skyder nu efter de røde lejesvende..

Uanset hvilken politisk lejer man hører til brude man da alligevel kunne se at vi står med et fremtidigt problem. så hvorfor bruge sin tid på at kaste muder på hinanden i stedet for at opnå nogle resultater der kan bruges til noget.

For statkassen nyder jo godt af at vindmølleindustrien smider penge i kassen hvert år, og vi bryster os jo af at være de førende på markedet for vedvarende energi, så hvorfor ikke skabe gode vilkår for denne profitable industri og holde på udviklingen??

Men samtidig skærer man lidt i tilskuddene til bøgleenergi og nu manglende vilje til at finde et testområde til de store møller.

Og ja, kan sagten sætte mig ind i at kæmpe møller kan være meget generende, MEN spør du folk der bor tæt ved en motorvej tror jeg du for samme svar, og selvom de klager i et væk er det langt fra altid at der bliver lyttet til den(bare se på silkeborg motorvejen), men der er det jo for flertallets bedste. Samme argument kan man vel passende bruge om test områder for møller. Naturligvis skal man ikke bare smække dem op et eller andet tilfældigt sted, men ude omkring ringkøbing området er der jo flere kommuner der gerne vil have et sådant testområde liggende da de har pladsen og industrien derude så hvorfor ikke finde det bedst egnede område derude?

Min pointe er vel egentligt bare at vi her i vores lille land nogle gange er nød til at være foran i stedet for altid at gøre de kloge valg når alle andre også er ved det. nogle gange skulle man tro at vi lider lidt af, hvis de andre gør så er det nok smart, så gør vi det sgu os nu. i stedet for at turde satse lidt. indtil videre går det jo sådan set meget godt møllerne har da være en rigtig go ide indtil nu, så hvorfor smide det på gulvet halvvejs........

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten