USA benytter kontroversiel 'Stingray'-teknologi til at fange immigranter

I takt med stigende indvandring tager det amerikanske told- og grænsepoliti alternative metoder i brug for, at finde immigranter uden opholdstilladelse.

I en rapport fra The Detroit News fremgår det, at lokale agenter for nyligt lykkedes med at ‘fange’ en mand fra Salvador ved hjælp af en mobilmast-simulator, også kendt som en ‘Stingray’, der tracker personens mobilsignal.

Ifølge rapporten er det en af de første gange, at en Stingray bliver brugt under Trump-administrationen, og det er en teknologi, der har rejst debat om immigrationsmyndighedernes arbejdsmetoder.

Det skriver The Verge.

En Stingray bruges typisk til at lokalisere enheder, der er koblet til et bestemt telefonnummer. Enheden efterligner signalet fra et celletårn, og indsamler derefter oplysninger fra alle de enheder, der prøver at oprette forbindelse hertil.

Problemet med metoden er, at simulatorerne forstyrrer forbindelsen i området, og indsamler enorme mængder data fra enheder, der ikke er under mistanke.

Har været holdt hemmelig

Stingray-metoden er vidt brugt af den amerikanske ordensmagt, men har i mange år været holdt hemmelig for offentligheden.

Department of Homeland Security, der omfatter immigrationsmyndighederne, har ifølge en rapport fra kongressen, haft mindst 124 aktive stingray-enheder i aktion i løbet af det sidste år. Det kræver godkendelse fra en domstol at igangsætte en stingray-mission.

Siden Donald Trumps administration trådte til, har immigrationsmyndighederne anholdt 41.300 personer, der er sendt til udvisning.

Mere end 10.000 af de anholdte har ingen pletter på straffeattesten, hvilket peger på, at myndighederne har skiftet fokus til tilgængelige mål frem for kriminelle mål, hvorfor metoder som stingray-metoden også i højere grad bliver brugt.

Emner : Mobil
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så det er lovligt at ulovligt at opholde sig i lande uden nogen tilladelse?

Nej - men det er ikke kriminelt. Jeg kan også overtræde færdselslovens hastighedbestemmelser - det er ulovligt; men ikke kriminelt

Man kan jo så sige at man kriminaliserer et forhold.

En analogi kan være hacking. Ting som for 20 år siden, bare var ulovligt betragtes i dag som kriminelt. Kortroversen har nyligt være oppe, hvor en domstol har måttet tage stilling til om det var kriminelt at ændre i adresselinjen på en browser. Det bemærkelsesværdige når det kommer for en domstol er så at så er den enten kriminelt eller lovligt.

Hvis man mener at illegal indvandring er et problem, så er det da naturligt at kriminalisere det. I det mindste for signalværdien. Det er også noget pjat at se igennem fingre med det, fordi man gerne vil have arbejdskraften ind.

Hvis det havde været et fåtal som indvandrede illegalt, så havde det været lige meget, men antallet gør at samfundet er nødt til at tage stilling.

  • 2
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten