Universitetshospital trækker i land: Ingen snarlig hiv-kur
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Universitetshospital trækker i land: Ingen snarlig hiv-kur

Aarhus Universitetshospital er nu rykket ud med en rettelse, efter at det i sidste måned kom frem, at forskere knyttet til hospitalet var på vej med en kur mod hiv. Kuren er dog ikke lige på trapperne, fastslår universitetet nu.

»Vi er ikke tæt på at have fundet en kur mod hiv,« siger seniorforsker Ole Søgaard fra Aarhus Universitetshospital i rettelsen.

Det var en artikel i den britiske avis The Telegraph, der med sit budskab om, at en kur mod hiv var nært forestående, hurtigt løb verden rundt. Også i de danske medier og i Ingeniøren blev forskernes resultater omtalt. Men helt så god en historie var det dog ikke - og slet ikke med den tilføjelse, som metroxpress havde givet historien, hvor kuren angiveligt skulle være klar inden for nogle måneder.

Læs også: Aarhus-forskere får immunforsvaret til at dræbe hiv-celler

Ole Søgaard og hans forskerkolleger beklager, hvis nogle ud fra artiklerne har fået den opfattelse, at der ville blive fundet en kur mod hiv inden for de nærmeste måneder.

»Vi er i gang med et spændende forskningsprojekt, hvor et stof, der har potentiale til at kunne fjerne den sidste rest af hiv fra kroppen, bliver afprøvet. Men der er stadig lang vej igen,« siger han.

Ligesom mange andre tror forskerne, at det er muligt at finde en kur mod hiv, men højst sandsynligt vil det tage mange år, kræve talrige fremskridt inden for grundforskningen samt mange kliniske afprøvninger, før man kommer dertil, skriver universitetshospitalet.

....Journalister som har overfortolket historien? Og ikke, som det lyder, at universitetet/forskerne har lavet en fejl?

  • 3
  • 0