Universitet fyrer kontroversiel støjprofessor
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Universitet fyrer kontroversiel støjprofessor

Professor Henrik Møller har som en af landets førende støjforskere kritiseret myndighederne og vindmøllebranchen for forkerte beregninger af støj fra vindmøller. Nu fyres han fra sin stilling på Aalborg Universitet med henvisning til økonomiske hensyn, skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Professor: Kæmpemøller giver alt for meget lavfrekvent støj

»Den officielle forklaring er, at jeg ikke tjener penge nok. Jeg er åbenbart ikke mine penge værd, fordi jeg har brugt min tid på vindmøller. Men jeg ved, at der har været mange år, hvor mine aktiviteter har medført ganske store indtægter. I øvrigt er det vel statistisk set ca. halvdelen af de videnskabelige medarbejdere, der giver underskud,« siger Henrik Møller til Jyllands-Posten.

Flere kilder, blandt andre Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller, peger over for avisen på, at Vindmølleindustriens administrerende direktør, Jan Hylleberg, flere gange har mailet til Henrik Møllers chef, dekan Eskild Holm Nielsen, for at klage over, at Henrik Møller offentligt har kritiseret vindmøllebranchen og Miljøstyrelsen for at manipulere med tal om lavfrekvent støj fra vindmøller.

Eskild Holm Nielsen var ifølge Jyllands-Posten hovedtaler på Vindmølleindustriens møde dagen efter fyringen, men afviser, at der ligger andet end økonomiske hensyn bag fyringen.

Læs også: Regering lover årelang kulegravning af vindmøllestøj

»Det har ikke noget på sig. Tværtimod har vi værnet om forskernes ytringsfrihed, og de er faktisk forpligtet til at ytre sig, hvis de mener, at der er noget, som ikke er korrekt belyst,« siger Eskild Holm Nielsen til Jyllands-Posten.

Det er godt noget der ligner et pudsigt sammenfald. Vi må virkelig håbe det ikke er andet!

Well.... Hvis det er, så kan vi vel bare spørge Se og Hør om Eskild Holm Nielsen faktisk bruger sit eget Visa næste gang han er på ferie... :-)

  • 15
  • 2

Nu ved jeg hvor jeg hvem der skal nederst i bunken når jeg er færdig med uddannelsen om ½ år.

  • 3
  • 4