Unge skifter job for pengene - seniorer for at undgå stressen

Der skal penge på bordet for at få de unge til at springe fra et job til et andet.

Det fremgår af en undersøgelse, analyseinstituttet Zapera har udført for rekrutteringsvirksomheden Adecco. I alt er 1.023 personer i alderen 20-60 år med en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse blevet spurgt.

Undersøgelsen viser, at 54 procent af de 20-29-årige vægter mere i løn højest, når de overvejer nye eventyr i en anden virksomhed.

Ifølge formand for Personalechefer i Danmark, Kim Staack Nielsen, er de unges aktive livsstil hovedårsagen til resultatet.

»Mere i løn giver de unge en økonomisk frihed, som de vægter meget højt. Gennemsnitligt bevæger de unge sig næsten fire gange så mange kilometer som deres forældre, fordi de rejser langt mere. Det er klart, at det kræver økonomisk råderum at sikre den livsstil,« siger han.

Kim Staack Nielsen fremhæver en undersøgelse fra Copenhagen Business School som viser, at der kun er 45 procent sandsynlighed for, at en nyuddannet stadig er ansat i virksomheden efter det første år.

»Det stiller store krav til virksomhederne, hvis de skal matche ønskerne fra de unge medarbejdere. Udover det lønmæssige kræver de unge udfordringer og variation i arbejdsopgaverne, ligesom de vægter personlig udvikling højt,« forklarer han.

Stress rammer seniorerne

Undersøgelsen viste også, 33 procent af de 50-60-årige lagde mest vægt på, at deres nuværende job er for stressende, når de overvejer jobskifte.

»De ældre medarbejdere påtager sig ofte for mange opgaver som en form for loyalitet over for virksomheden. Det gør de unge ikke i nær så høj grad. Derfor ser vi, at en 55-årig præsterer lige så meget på arbejdet som dengang, han var 40, og så er det man går hen og bliver stresset,« siger Kim Staack Nielsen.

Ifølge formanden er det op til arbejdsgiveren at sikre, at den erfarne medarbejder ikke påtager sig for mange arbejdsopgaver på jobbet.

Undersøgelsen fra Adecco viste også, at "god arbejdsatmosfære", "god kemi med daglig leder" og "fleksible arbejdsforhold" er de vigtigste forhold blandt alle aldersgrupper, når der skal vælges nyt job.

Over 74 procent af de adspurgte var enten tilfredse eller meget tilfredse med deres nuværende job, og hver fjerde overvejede slet ikke at skifte job.