Unge ledere bærer lean frem

Det er de unge ledere ude på virksomhederne, der oftest benytter eller har benyttet lean. Det viser en ny undersøgelse fra IDA Lederforums lederpanel. 41 procent af alle ledere bruger eller har benyttet lean, mens det samme gælder hele 63 procent af de unge under 30 år.

Ifølge formand for IDA Lederforum Allan Ahrensberg skyldes det, at de unge typisk er teamledere i driftsprocesserne.

»Det er helt nødvendigt, at teamlederen eksekverer metoden, som ledelsen har besluttet skal bruges. Og de 26-årige er jo typisk ikke adm. direktører, men starter som linjeledere eller teamledere,« siger han.

Produktivitetschef i Dansk Industri Jens Kristian Jørgensen med ansvar for lean og innovation har imidlertid også en anden forklaring:

»Lean er jo heldigvis blevet en del af pensum på ingeniøruddannelser, så det er ofte dem, der står med den praktiske udrulning. Derfor er det de unge driftsingeniører, der typisk er med til at være fødselshjælpere på lean,« siger han.

Bajonetkniv og kirurgi

Det kan imidlertid give problemer, at de ældre ledere ikke er med, for det har stor betydning, hvor dedikeret de ældre chefer er i forhold til lean. DI's seneste lean-undersøgelser viser nemlig, at der er sammenhæng mellem topledelsens involvering i lean og graden af succes med værktøjet.

Det er også den oplevelse Allan Ahrensberg har som konsulent i erhvervslivet. Alt for mange ledelser hopper med på lean-bølgen uden at sætte sig ind i værktøjet og opfatter det derfor som et rationaliseringsredskab, mener han.

»Vi ser alt for meget bulldozer-lean, som kører i hegnet, fordi topledelsen ikke har sat sig ind i, hvad lean egentlig er, og fundet ud af, hvad det kan bruges til. Det svarer til, at du går ned i Harald Nyborg og køber en bajonetkniv og tror, at du kan lave hjernekirurgi med den,« siger Allan Ahrensberg.

I alt har 537 ud af 994 af lederne i IDA Lederforum svaret på spørgsmålene.