Undvigende svar fra minister i betonsag
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Undvigende svar fra minister i betonsag

Som Ingeniøren har beskrevet hen over foråret, er der rejst tvivl om den dokumentation, der ligger til grund for myndighedernes blåstempling af danske huldækelementer, der benyttes som etageadskillelse i byggeriet. Blandt de centrale spørgsmål lyder, hvor gamle forsøgene bag den nuværende dokumentationen for huldækelementerne er – og om den overhovedet findes. Men såvel myndigheder som producenter afviser at fremlægge materialet.

Spørgsmålene til byggeriets minister skulle netop komme tvivlen til livs, men Bendt Bendtsen undlader konsekvent at svare præcist. I stedet henviser han gentagne gange til et møde, der finder sted mellem element-producenterne og Erhvervs- og Boligstyrelsen 27. juni. På dette møde skal producenterne redegøre for, hvordan de vil dokumentere, at deres betondæk lever op til lovens krav, når de nuværende MK-godkendelser udløber 1. januar 2003.

Stiller spørgsmål igen

Men det burde ikke forhindre ministeren i at svare på, om den nuværende dokumentation er i orden, mener René Skau Björnsson:

»Der er tale om nogle klart utilfredsstillende svar, og derfor vil jeg endnu en gang spørge ind til den dokumentation, som i årevis har ligget til grund for brugen af betondæk.«

På et spørgsmål om hvornår der senest er gennemført praktiske forsøg med betondæk, henviser ministeren i øvrigt til et omdiskuteret forsøg på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut i 1999, der netop antydede, at elementerne langt fra lever op til kravene i Bygningsreglementet.

Økonomi- og erhvervsministeren har lovet at vende tilbage med nye oplysninger efter mødet i næste uge.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten