Undvigende svar fra minister i betonsag
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Undvigende svar fra minister i betonsag

Som Ingeniøren har beskrevet hen over foråret, er der rejst tvivl om den dokumentation, der ligger til grund for myndighedernes blåstempling af danske huldækelementer, der benyttes som etageadskillelse i byggeriet. Blandt de centrale spørgsmål lyder, hvor gamle forsøgene bag den nuværende dokumentationen for huldækelementerne er – og om den overhovedet findes. Men såvel myndigheder som producenter afviser at fremlægge materialet.

Spørgsmålene til byggeriets minister skulle netop komme tvivlen til livs, men Bendt Bendtsen undlader konsekvent at svare præcist. I stedet henviser han gentagne gange til et møde, der finder sted mellem element-producenterne og Erhvervs- og Boligstyrelsen 27. juni. På dette møde skal producenterne redegøre for, hvordan de vil dokumentere, at deres betondæk lever op til lovens krav, når de nuværende MK-godkendelser udløber 1. januar 2003.

Stiller spørgsmål igen

Men det burde ikke forhindre ministeren i at svare på, om den nuværende dokumentation er i orden, mener René Skau Björnsson:

»Der er tale om nogle klart utilfredsstillende svar, og derfor vil jeg endnu en gang spørge ind til den dokumentation, som i årevis har ligget til grund for brugen af betondæk.«

På et spørgsmål om hvornår der senest er gennemført praktiske forsøg med betondæk, henviser ministeren i øvrigt til et omdiskuteret forsøg på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut i 1999, der netop antydede, at elementerne langt fra lever op til kravene i Bygningsreglementet.

Økonomi- og erhvervsministeren har lovet at vende tilbage med nye oplysninger efter mødet i næste uge.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først